Μήνυση 5.000.000 αντιμετωπίζει η Sony

Ένας πολύ δυσαρεστημένος κάτοχος PS4 υπέβαλλε μήνυση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων ενάντια στη Sony καθώς η εταιρία δεν killzone-shadow-fall-MPκράτησε την υπόσχεσή της για native 1080p multiplayer Killzone Shadow Fall. Η κίνηση έγινε καθώς ο Douglas Ladore θεώρησε πως η εταιρία τον εξαπάτησε και αν ήξερε εξαρχής δε θα αγόραζε τον τίτλο.

H Sony ισχυριζόταν πως το PS4 ήταν τόσο δυνατό που το Killzone θα είχε προβολή 1080p στα γραφικά του multiplayer, ένα μεγάλο επίτευγμα στη βιομηχανία. Παρ’όλα αυτά, μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού, οι παίκτες γρήγορα κατάλαβαν και παραπονέθηκαν πως το multiplayer του Killzone ήταν θολά σε βαθμό παραπλάνησης. Η αιτία της θολούρας ήταν άγνωστη μέχρι ένα πολύ γνωστό site ανέφερε πως το multiplayer του Killzone δεν είχε ακριβώς “1080p” γραφικά όπως διαφημιζόταν” λέει η μήνυση.

Να σημειωθεί πως το multiplayer τρέχει σε 960×1080 και δεν πιάνει πάντα τα 60fps.

Το λόγο πήρε η δημιουργός Guerrilla Games η οποία είπε με λίγα λόγια πως native λένε και το 1080p αποτέλεσμα που έρχεται από προβολή πολλών low res textures/particles/models/effects με σκοπό τη δημιουργία μιας full scale 1080p εικόνας.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.