Timed exclusive το Rise of the Tomb Raider στο Xbox

tomb_raider_game_informer_cover_art_medium

Η ανακοίνωση της Microsoft και Square Enix πριν μία βδομάδα στην Gamescom έκανε μεγάλη εντύπωση και άναψε αρκετές συζητήσεις γύρω από την αποκλειστικότητα που εξασφάλισε η εταιρία του Redmond για τις κονσόλες της. Ο λόγος για το φρεσκοανακοινωμένο Rise of the Tomb Raider, sequel του παιχνιδιού που αναγέννησε το franchise πριν δύο χρόνια.

Όπως φαίνεται όμως το Rise of the Tomb Raider δεν θα μείνει για πάντα exclusive αφού η “συμφωνία έχει διάρκεια”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φιλ Σπένσερ της Microsoft. Και συνεχίζει τονίζοντας ότι  “τι θα κάνει [η Square Enix] με το franchise της σε βάθος χρόνου είναι στο χέρι της, όχι στο δικό μου”.

Όπως όλα δείχνουν, η Square Enix θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι της αποκλειστικά στα Xbox 360 και Xbox One του χρόνου τα Χριστούγεννα, με τις κυκλοφορίες των PS3, PS4 και PC να έρχονται στο μέλλον. Πείτε με καχύποπτο, αλλά το γεγονός ότι το Uncharted 4 κυκλοφορεί την ίδια περίοδο αποκλειστικά στο PS4, με κάνει να πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που η Square συμφώνησε με την Microsoft.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.