Το Hatred κάνει ντόρο.

Καιρό είχαμε να τα πω. Η αιτία του φρέσκου ετούτου blog δεν είναι άλλη από την κυκλοφορία του trailer του Hatred. Είναι 18+. 

https://www.youtube.com/watch?v=qV3PhvCf_Jg

Το βίντεο αυτό κάνει το γύρο των media και γενικά λαμβάνει ανάμικτες προς κακές γνώμες, κυρίως για το περιεχόμενο του τίτλου αλλά και την ιδέα (και τις δηλώσεις) από πίσω του. Για όσους βαριούνται να δουν 98 δευτερόλεπτα ας το κάνουμε νιανιά. Είσαι ένας τύπος. Και αποφασίζεις να σκοτώσεις ό,τι κινείται. Βίαια. Άσχημα. Σαν Manhunt και GTA και God Bless America (ταινία, δες τη) μαζί. Αλλά με κακό τρόπο. Και εξηγώ.

Πολλά παιχνίδια λαμβάνουν κριτική για την ποσότητα και την ποιότητα βίας που περιέχουν. Όμως εδώ μιλάμε για κάτι σχετικά πρωτοφανές. Ο τύπος δεν έχει λόγο, δεν έχει κίνητρο και σίγουρα δεν έχει βάθος στο γιατί σφάζει. Στο Manhunt προσπαθείς να ξεφύγεις και είσαι κατάδικος και μπλαμπλα. Ο “T” είναι μια καρικατούρα της κοινωνίας, σατιρίζει και καυτηριάζει όσα βλέπουμε και ζούμε με το χιούμορ της Rockstar. Όσο αρρωστημένο κι αν είναι αυτό. Κάπως έτσι.

Γιατί όμως αυτό είναι προσβλητικό; Μήπως δείχνει ένα δρόμο βίας χωρίς αιτία που κάνει και τον Trevor να ανατριχιάζει; Κατά βάθος όλη αυτή η βία έχει μια και μοναδική ρίζα. Την ανάγκη του νέου studio να κάνει βαβούρα. Οπότε βγάζει κάτι ακραία προκλητικό ώστε να γίνει γνωστό. Γιατί όπως λέει και το ρητό, δεν υπάρχει κακή διαφήμιση. Το Hatred λογικά θα το αγοράσει αρκετός κόσμος, Και άλλος τόσος θα το μισήσει. Και μετά… θα το ξεχάσουμε. Γιατί είτε το studio θα βγάλει κάτι “πιο φυσιολογικό” ή θα πάρει θάρρος και βγάλει κάτι χειρότερο. Για την ώρα το Hatred είναι το απαύγασμα της ανούσιας βίας. Τα λέμε όταν βγει.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.