MX vs ATV Supercross

Με την THQ να αποτελεί μακρινό παρελθόν, τα franchises που η εταιρία διαχειρίζονταν πέρασαν σε χέρια τρίτων εταιριών. Η σειρά MX vs ATV εξαγοράσθηκε από τη Nordic Games, και το νέο μέρος του franchise είναι γεγονός, και φέρει το υπότιτλο Supercross.

Από την αρχή της ενασχόλησής μας με το παιχνίδι, αντιληφθήκαμε την έλλειψη budget και ίσως ενδιαφέροντος από το studio ανάπτυξης να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο τίτλο που μπορεί να σταθεί αντάξια λίγο πριν το τέλος του 2014. Τα μενού θυμίζουν παιχνίδι PS2. Την ίδια… vintage εντύπωση δίνουν όλα τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού, με πρώτο και καλύτερο τον οπτικό τομέα. Αν δεν γνώριζα πως το παιχνίδι κυκλοφόρησε φέτος, θα μπορούσα κάλλιστα να πεισθώ πως πρόκειται για τίτλο (προ)περασμένης γενιάς, ο οποίος κυκλοφόρησε σε HD επανέκδοση. Γενικά το παιχνίδι για τα σημερινά δεδομένα είναι άσχημο, ειδικά όταν στα PS3 και Xbox 360 έχουμε δει racing όπως το Forza 4 ή το Gran Turismo 6! Τα textures είναι χαμηλής ανάλυσης, το έδαφος θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια με WRC II, ενώ το μόνο που μένει να θυμίζει νέα γενιά είναι η λεπτομερέστατη απεικόνιση των μηχανών και οχημάτων, άντε και των αναβατών.

Το gameplay του τίτλου δεν διαθέτει κάποιο ιδιαίτερο βάθος, με τους παίκτες να καλούνται να μπουν κατευθείαν στους αγωνιστικούς χώρους. Για τους νέους παίκτες, ο χειρισμός θα φανεί λίγο ιδιαίτερος, αλλά δεν θα σας πάρει πολύ ώρα να τον συνηθίσετε και να οδηγείτε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι νέοι παίκτες είναι πρωτιμότερο να ξεκινήσουν με μηχανές, αφού τα quads είναι λίγο πιο δύσκολα στο να τα κουμαντάρεις. Τα κόλπα με τα οχήματα δεν είναι δύσκολο να επιτευχθούν, αφού σε σύντομο αρκετό διάστημα θα έχετε μπει στη λογική του τίτλου. Στο κάτω κάτω, το παιχνίδι είναι καθαρά arcade, οπότε οποιοσδήποτε μπορεί να ασχοληθεί χωρίς να χρειάζεται να προσηλώνεται στους νόμους της φυσικής για την οδήγησή του.

Το MX vs ATV: Supercross διαθέτει 17 πίστες, και τέσσερα είδη καριέρας – το καθένα με τη δική του δυσκολία. Έτσι, οποιο κι αν είναι το επίπεδό σας, μπορείτε να μπείτε σε ένα επίπεδο αντάξιο των ικανοτήτων σας, ώστε να μην φάτε από την αρχή τα μούτρα σας! Οι 17 πίστες είναι η αλήθεια ακούγονται αρκετά λίγες, και η αλήθεια είναι πως τελειώνουν αρκετά γρήγορα, αλλά εδώ έρχεται να προστεθεί το online multiplayer που δίνει κάποιους επιπλέον πόντους στο παιχνίδι. Το multiplayer είναι αρκετά διασκεδαστικό, ειδικά αν είστε τυχεροί και πέσετε σε αγώνα με αρκετούς παίκτες (μέχρι 12 παίκτες μπορούν συνολικά να βρίσκονται ταυτόχρονα σε κάθε αγώνα). Το lag υπάρχει, αλλά σε έναν racing τίτλο δεν είναι τόσο εύκολα αντιληπτό και -κατ’ επέκταση- δεν καταστρέφει την εμπειρία. Το split-screen multiplayer από την άλλη είναι -όπως πάντα- απολαυστικότατο!

Κλείνοντας, το MTV vs ATX: Supercross είναι ένα παιχνίδι που δυστυχώς δεν ξεφεύγει από τη μετριότητα. Το κακό είναι πως οι ίδιες οι εταιρίες που ασχολήθηκαν με το παιχνίδι (Nordic και Rainbow Studios) δεν φαίνεται να το πήραν στα σοβαρά και δεν κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια για να χτίσουν έναν τίτλο που να στέκεται καλά το 2014. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι διασκεδαστικό, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα παιχνίδι που κάποιος δεν μπορεί να ασχοληθεί για ώρες, αφού το περιορισμένο περιεχόμενο το κάνει γρήγορα κουραστικό. Το θετικό είναι πως στα καταστήματα λιανικής θα βρείτε το παιχνίδι στα 30€, και όχι σε full price.

Θετικά: Λεπτομερείς μηχανές, αρκετά διασκεδαστικό, multiplayer

Αρνητικά: Οπτικός τομέας, λίγες πίστες, δύσκολο να ασχοληθεί κανείς για μεγάλο διάστημα

Βαθμός: 5.5

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.