Ο έλληνας δεν ξέρει που παν τα PS4

Ψιλοκράξιμο θα πέσει, fanboys το νου σας.

Μέσα από διάφορες καταστάσεις από θέση ισχύος κατέληξα. Το “τσιπάκι” που λένε οι παπαροκάδες στο τραγούδι δεν είναι ο διάβολος. Είναι αυτό που βάζαμε στο PS για να παίξει αντιγραμμένα παιχνίδια των 5€ επειδή δε θέλαμε να σκάμε 40άρια. Αυτό το τσιπάκι έμεινε στο γενετικό κώδικα του λαού μας και τον έκανε μπούλη, ανενημέρωτο πρόβατο και πλεηστεησονάκια.

Να εξηγηθώ. Έχουμε δύο νέες κονσόλες. PS4 και Xbox One. Ε λοιπόν πιστέψτε με όταν λέω πως το PS4 πουλάει συντριπτικά περισσότερο στη χώρα μας γιατί, και παραθέτω αυτολεξεί, “τι; σοβαρά πουλάει σε άλλες χώρες; νόμιζα πως όλοι παίρνουν το πλέη” και το αμέσως πιο πετυχημένο “σοβαρά το live έχει κόσμο; νόμιζα πως δεν παίζει κανείς online στο xbox”. Τι κι αν ο ρυθμός πωλήσεων του One ξεπέρασε του PS4 σε αγορές όπως η Αγγλία, τι κι αν το Live είναι εμφανώς ανώτερο του PSN, ο Έλληνας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Και δε θέλω να ακούσω αποψάρες του τύπου “το ps4 είναι καλύτερο τεχνικά”. Γιατί δεν. Η πλειοψηφία το αγοράζει γιατί είχε τσιπαρισμένο 1, 2 και μετά ζορίστηκε στο 3, το έσπασε κι αυτό και δεν έχει αγοράσει τίτλο εδώ και μια δεκαετία, πέρα από κάνα Uncharted και PES. Άλλο πάλι και τούτο. Ξέρετε πως το μεγαλύτερο μέρος όσων αγοράζουν PS4 επιλέγουν PES αντί για FIFA με ακριβώς τις ίδιες ανενημέρωτες δικαιολογίες ως επιχειρήματα; Άλλος διάλογος:

-Ναι αλλά έχει 4Κ ανάλυση

-Ναι; Σε ποιον τίτλο;

-Α δεν ξέρω, δεν είναι όλοι;

-Όχι, ούτε ταινία δεν έχει βγει ακόμα σε τέτοια ανάλυση.

-Ναι αλλά αν βάλεις το hdmi δείχνει καλύτερα.

-Αν βάλεις βιντεοκασέτα σε hd τηλεόραση θα δείχνει καλύτερα;

-εεε…

Έχουμε δύο κονσόλες με αμελητέες διαφορές τεχνικά, ίδιους τίτλους, paid multiplayer, ίδια τιμή, ίδια προέλευση κατασκευής, ίδιο σχεδιασμό, ίδιες δυνατότητες και ο τιτάνας Έλληνας δεν έχει ιδέα που παν τα τέσσερα. Γιατί; Για τον ίδιο λόγο που κάθε Call of Duty πουλάει. “Αφού το έχουν οι φίλοι μου”. Χωρίς γιατί. Χωρίς πως. Because fuck you. Σκάω μισό χιλιάρικο για να παίξω προ στο πλέη. Δε με νοιάζει αν αγόρασα διαστημόπλοιο, εγώ θα πηγαίνω μια φορά τη βδομάδα ως το περίπτερο να αγοράσω κουκουρούκου και τέρμα.

Και πριν κλείσω, θα ξαναεξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ. Δε τα έχω με εσένα φίλε που γουστάρεις τον Drake και τον Kratos ως το κόκαλο οπότε παίρνεις PS4 από ανάγκη μιας και οι τίτλοι είναι exclusive. Μαζί σου, είμαι ο πρώτος που πήρε PS3 όταν ανακοινώθηκε το Heavy Rain. Τα έχω με εσένα που πριν πας να ακουμπήσεις το μηνιάτικο δεν ψάχνεις λίγο τι αγοράζεις, δεν κοιτάς εναλλακτικές, δεν προβληματίζεσαι, δεν ψάχνεσαι ως προς το τι θες να σου προσφέρει η αγορά σου και καταλήγεις να γελάς αμήχανα όταν σε ρωτάω κάτι τόσο απλό όσο το “γιατί αυτό κι όχι το άλλο;”. Τα ίδια πάνε και αντίστροφα φυσικά.

One love.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.