Super Smash Bros. for Wii U

Η σειρά Smash Bros είναι από τις λίγες που υπάρχουν σχεδόν δύο δεκαετίες, αλλά δεν έχουν καταντήσει κουραστικές, βαρετές ή επαναλαμβανόμενες. Λίγο το ότι η Nintendo συνηθίζει να συνοδεύει κάθε της κονσόλα με έναν τίτλο του franchise, λίγο του ότι το gameplay είναι απλό, αλλά και ιδιαίτερα βαθύ ταυτόχρονα, κάνουν τα Smash Bros διασκεδαστικά όσο δεν πάει, ενώ παράλληλα οι τίτλοι κυκλοφορούν όταν το κοινό “διψάει” για νέο παιχνίδι.

Έτσι, μετά το Brawl, παιχνίδι που αγαπήθηκε όσο δεν πάει από το κοινό του Wii (οι πωλήσεις άλλωστε το αποδεικνύουν, αφού είναι από τα παιχνίδια που έχουν αποφέρει πολλά έσοδα στην ιαπωνική εταιρία), η Nintendo επαναφέρει την σειρά στο προσκήνιο με δύο τίτλους, έναν για την φορητή κονσόλα της και ένα για το Wii U. Σε αυτό το review θα ασχοληθούμε με τη δεύτερη, παρόλο που οι δύο εκδόσεις μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία και οι διαφορές είναι μικρές.

Όποιος δεν έχει επαφή με το franchise, μία μικρή περιγραφή θα του κάνει γνώριμη την απλή αλλά ιδιαίτερα εθιστική συνταγή του Smash Bros. Στα παιχνίδια της σειράς, αφήνουμε πίσω τις κλασσικές μπάρες ενέργειας των τυπικών fighting παιχνιδιών, οι οποίες αντικαθίστανται από έναν ποσοστιαίο δείκτη. Με τα επιτυχημένα χτυπήματα, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει και σηματοδοτεί την πιθανότητα του να πετάξετε τον αντίπαλο εκτός πίστας στο επόμενο χτύπημα. Νικητής είναι αυτός που θα καταφέρει να πετάξει τον αντίπαλο εκτός πίστας.

Nintendo overdose!
Nintendo overdose!

Αν διαβάσατε την επόμενη παράγραφο έχετε μάθει τα βασικά στοιχεία του gameplay και μπορείτε να πιάσετε κατευθείαν το χειριστήριο και να μπείτε στη μάχη. Το βασικό gameplay στηρίζεται σε μόλις δύο πλήκτρα, το ένα για τις απλές επιθέσεις και το άλλο για τις ειδικές, με τις δεύτερες να χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες, αναλόγως την κατεύθυνση του μοχλού (ή του D-Pad). Το μεγάλο θετικό του παιχνιδιού είναι ότι υποστηρίζει όλα τα διαθέσιμα controllers της κονσόλας, από το Wii U Gamepad, μέχρι το Gamecube Controller χρησιμοποιώντας τον αντίστοιχο USB αντάπτορα! Έτσι, σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, ο συνολικός αριθμός χρηστών που μπορούν να παίξουν τοπικά ταυτόχρονα έχει αυξηθεί στους 8!

Το παιχνίδι περιλαμβάνει συνολικά 51 χαρακτήρες, δηλαδή 12 περισσότερους από τους αντίστοιχους του Brawl. Φυσικά, δεν είναι ξεκλειδωμένοι όλοι από την αρχή, αλλά όσο παίζετε θα ξεκλειδώνετε μερικούς από αυτούς (περίπου κάθε δέκα αγώνες ξεκλειδώνετε έναν χαρακτήρα). Οι χαρακτήρες είναι όλοι από τα διάφορα franchises της Nintendo, οπότε μπορείτε όλοι να καταλάβετε τι πρέπει να περιμένετε. Link, Zelda, Mario, Bowser, Kirby και Yoshi είναι ένα πολύ μικρό δείγμα από το ρόστερ χαρακτήρων του Smash Bros Wii U.

8 παίκτες ταυτόχρονα!
8 παίκτες ταυτόχρονα!

Όσον αφορά τα διαθέσιμα modes του τίτλου, έχουμε την επιστροφή του All-Star, στο οποίο το παιχνίδι μας θέτει αντιμέτωπους με όλους τους χαρακτήρες που περιλαμβάνει, αλλά και τα καινούρια Master και Crazy Orders. Στα πρώτα καλείστε να εκπληρώσετε τουλάχιστον ένα από τα τρία objectives, ενώ στο Crazy Orders πρέπει να επιβιώσετε μέσα από έναν αριθμό συνεχόμενων αγώνων και στο τέλος να αντιμετωπίσετε το boss-χέρι. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός των αγώνων τόσο μεγαλύτερη η ανταμοιβή, ενώ τονίζουμε πως η συμμετοχή απαιτεί in-game χρήματα ή την χρήση ειδικού εισιτηρίου που κερδίσατε από τα Master Orders. Τέλος, το Smash Tour(αποκλειστικό στην έκδοση του Wii U) μας μεταφέρει σε έναν χάρτη ά λα Mario Party και χειριζόμενοι τα Mii σας παίρνετε διάφορα αντικείμενα και χαρακτήρες. Αν δύο χαρακτήρες συγκρουστούν, αρχίζει η μάχη μεταξύ των παικτών.

Το παιχνίδι πέρα από διασκεδαστικό είναι και πανέμορφο, αφού τρέχει σε natinve Full-HD ανάλυση και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. Οι χαρακτήρες είναι άριστα σχεδιασμένοι, με πολλά χαρακτηριστικά, ενώ οι πίστες που εναλάσσονται αρμονικά στη μάχη δεν έχουν επίπτωση στο framerate. Ιδιαίτερα απολαυστικές είναι οι σκηνές που οι χαρακτήρες εξαπωλύουν την ειδική κίνηση που απέκτησαν σπάζοντας την Smash Ball – ένα από τα πολλά αντικείμενα που εμφανίζονται στην πίστα κατά τη μάχη. Τέλος, διαθέτει και level editor για να φτιάξετε τα δικά σας επίπεδα, με τις επιλογές του πάντως να μην είναι ιδιαίτερα πολλές.

Κλείνοντας, τονίζουμε πως το Smash Bros για το Wii U αποτελεί μία ιδιαίτερη ελκυστική αγορά για τους κατόχους της κονσόλας, η οποία ωστόσο μετατρέπεται σε διασκεδαστική όταν παίζετε με φίλους σας – είτε τοπικά είτε online. Μπορεί το παιχνίδι να περιλαμβάνει single-player modes, αλλά η πραγματική διασκέδαση προκύπτει όταν το παίζετε με την παρέα σας. Και αν τυχαίνει η παρέα σας να αποτελείτε από 8 άτομα, τότε νομίζω βρήκατε ενασχόληση για πολύ καιρό

 

Super Smash Bros. for Wii U

9.4

Βαθμός

9.4/10

Θετικά

  • Άκρως διασκεδαστικό
  • υποστήριξη 8 παικτών
  • υπέροχα γραφικά
  • level editor

Αρνητικά

  • Μικρή single player αξία
  • περιορισμένος level editor

papp0us

Γιος της Zelda. αδελφός του Cris Redfield, έχω συμμαχήσει με τον Solid για να κατατροπώσουμε τον Bowser, πριν φάει τη Lara. Με το Android στο ένα χέρι και το χειριστήριο του Xbox στο άλλο η νίκη είναι δική μου!