XGamers Awards 2014: Τα παιχνίδια της χρονιάς

My360-XBOX-360-Christmas-Wish-List-1

Άλλη μία χρονιά πλησιάζει αγαπητοί αναγνώστες στο τέλος, και όπως είθισται τα τελευταία 5 χρόνια που το XGamers βρίσκεται σε λειτουργία, έρχεται η ώρα που πρέπει να κοιτάξουμε τις τελευταίες 350 ημέρες, να θυμηθούμε τι παιχνίδια παίξαμε, και να αποφασίσουμε ποια από αυτά αξίζουν το βραβείο.

Μία διαδικασία, υποκειμενική θα έλεγα, αφού πάντα, κάθε χρόνο, κάποιο παιχνίδι προτιμάται από κάποιο άλλο και καταλαβαίνουμε πως σε πολλά από τα βραβεία θα υπάρχουν διαφορές. Παρ’ όλα αυτά, ελπίζουμε να συμφωνήσετε στην πλειοψηφία αυτών, και θέλουμε ολόψυχα να σας ευχηθούμε καλά Χριστούγεννα, καλή ξεκούραση και το 2015 να σας βρει με υγεία, χαρά και φυσικά πολύ gaming (και στα ίδια κιλά, άτιμα μελομακάρονα).

Καλύτερο Action Adventure Παιχνίδι:

Μετά από το καταπληκτικό τρίτο μέρος, η τρέλα επιστρέφει, αυτή τη φορά στο μυθικό Kyrat. Ο λόγος φυσικά για το Far Cry 4, ένα παιχνίδι που, ναι μεν βασίστηκε πολύ στο Far Cry 3, αλλά δεν παύει να είναι μία από τις καλύτερες gaming εμπειρίες που μας προσέφερε το 2014.

Runner-ups: Σίγουρα το ίδιο βραβείο θα μπορούσε να διεκδικήσει και το Watch_Dogs, ενώ παράλληλα το Assassin’s Creed Unity χάνει σημαντικούς πόντους από τα τεχνικά προβλήματα που -ακόμη- το ταλανίζουν. Τώρα που το σκέφτομαι, και το Shadow of Mordor θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί το Action παιχνίδι της χρονιάς. Πολλοί δεν μαζεύτηκαν;

Καλύτερο Αθλητικό Παιχνίδι:

Όπως κάθε χρόνο, το βραβείο παίζεται μεταξύ των FIFA και NBA. Πέρυσι δώσαμε το βραβείο στην 2K και το μπασκετικό της παιχνίδι, αλλά φέτος, με δεδομένο ότι και τα δύο franchises δεν έκαναν σημαντικά βήματα προόδου, η EA κερδίζει επάξια την δόξα.

Καλύτερο Racing Παιχνίδι:

Κράξτε ελεύθερα. Mario Kart 8, και όσοι έχουν αντίρρηση να φάνε ένα φτερωτό μπλέ καβούκι.

Καλύτερο First Person Shooter:

Αρκετοί οι συμμετέχοντες και φέτος στην παρούσα κατηγορία, αλλά στην τελική το Titanfall ήταν αυτό που επιλέξαμε να ξεχωρίσουμε. Αυτό και μετά η καταπληκτική επανακυκλοφορία των δύο παιχνιδιών Metro, Metro Redux.

Καλύτερο RPG:

Διαγωνιζόμενος και νικητής τελευταίας στιγμής, το Dragon Age Inquisition είναι αυτό που οι φίλοι των RPG περίμεναν. Ένα εξαιρετικό παιχνίδι βασισμένο σε αυτά που αγάπησαν οι παίκτες από τα προηγούμενα της σειράς, προσφέρει μία σχεδόν αψεγάδιαστη εμπειρία. Τιμητική αναφορά και στο South Park, που ήταν κάτι διαφορετικό και σίγουρα ευχάριστη έκπληξη.

Καλύτερο Παιχνίδι Τρόμου:

Χωρίς πολλά-πολλά, το Evil Within κατάφερε χωρίς να κάνει τρελά ή πρωτοποριακά πράγματα, να αποτελέσει το καλύτερο horror game τους έτους. Ίσως και των δύο, τριών προηγούμενων μαζί. Ίσως και του ερχόμενου, θα δείξει.

Καλύτερη Ανεξάρτητη Δημιουργία:

Αφήνοντας πίσω τους στρατιώτες και τις πολεμικές μηχανές, το This War of Mine κυκλοφόρησε για να μας δώσει μία διαφορετική ματιά στον πόλεμο και τις αντιξοότητες αυτού. Εξαιρετικό παιχνίδι-εμπειρία ζωής.

Runner-up: Faster Than Light, του οποίου η advanced edition κυκλοφόρησε νωρίς μέσα στο 2014.

Η απογοήτευση της Χρονιάς:

Μπορεί να μην είναι το χειρότερο παιχνίδι που παίξαμε ποτέ, αλλά αποτελεί την απογοήτευση του έτους αφού οι ελπίδες μας ήταν πολλές. Ο λόγος για το Murdered Soul Suspect, το πολύ ενδιαφέρον concept που ναυάγησε ωστόσο στην υλοποίησή του.

Καλύτερο παιχνίδι Xbox 360:

Λίγα τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν στο Xbox 360, με το Titanfall να ξεχωρίζει. Μπορεί να ήταν ένα “κλικ” πιο κάτω από την next-gen έκδοση, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ καλό shooter για την κονσόλα της Microsoft.

Runner-ups: Σίγουρα το πολυσυζητημένο Watch_Dogs, το πολύ καλό Assassin’s Creed Rogue και φυσικά το Dragon Age: Inquisition.

Καλύτερο παιχνίδι PS3:

Παρομοίως με το Xbox 360, το PS3 έχει σαφώς περιθωριοποιηθεί μετά την κυκλοφορία του διαδόχου του. Χωρίς πολύ σκέψη, το Dragon Age Inquisition ήταν η καλύτερη κυκλοφορία της χρονιάς για την κονσόλα της Sony.

Καλύτερο παιχνίδι Wii U:

Μπορεί καλύτερο racing να βγάλαμε το Mario Kart 8, αλλά το Wii U πρόσφατα απέκτησε το δικό του system-seller. Ο λόγος για το Super Smash Bros, το οποίο έφτασε για να προσφέρει άπειρες ώρες διασκέδασης και καθαρού, hardcore, ξύλου.

Καλύτερο παιχνίδι Xbox One:

Δύσκολη η απόφαση στην συγκεκριμένη κατηγορία, αφού οι κάτοχοι της κονσόλας της Microsoft απήλαυσαν πολλά καλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια του έτους. Πολλοί τίτλοι λήφθηκαν υπόψιν για την επιλογή, αλλά ο κλήρος έπεσε στην next-gen μετφορά του GTA V!

Runner-ups: Watch_Dogs, TitanFall, The Evil Within, Metro Redux, Assassin’s Creed Black Flag και φυσικά το εξαιρετικό Dragon Age: Inquisition

Καλύτερο παιχνίδι PS4:

Όπως και στην περίπτωση του Xbox One, πολλές ήταν και οι επιλογές της Sony. Με την ιαπωνική εταιρία να κρατάει τα μεγάλα exclusives για το ερχόμενο έτος (λέγε με και Uncharted), οι επιλογές μας ήταν πάνω κάτω κοινές με την κονσόλα της Microsoft. Οπότε και εδώ επιλέξαμε την next-gen έκδοση του GTA V!

Runner-ups: Watch_Dogs, Middle-earth: Shadow of Mordor, The Evil Within, Metro Redux, Assassin’s Creed Black Flag και για μία ακόμη φορά το Dragon Age: Inquisition.

Καλύτερο παιχνίδι PC:

Αρκετές και οι επιλογές για τους ορκισμένους PC gamers, με το 2014 να τους προσφέρει άπειρες ώρες για να λιώσουν τις κάρτες γραφικών τους. Πολλά τα εξαιρετικά παιχνίδια, αλλά όπως και να το κάνουμε το Dragon Age: Inquisition ήταν λίγο πιο εξαιρετικό από τα υπόλοιπα!

Runner-ups: Divinity Original Sin, Middle-earth: Shadow of Mordor, The Evil Within, Metro Redux, Far Cry 4 και Titanfall.

Καλύτερο Παιχνίδι του 2014:

Όπως καταλάβατε, η μάχη του καλύτερου παιχνιδιού κρίνεται μεταξύ δύο παιχνιδιών. Του Dragon Age: Inquisition και του Grand Theft Auto V για PS4 και Xbox One. Μετά από αρκετή σκέψη, αποφασίσαμε ότι η δημιουργία της Bioware αξίζει τον τίτλο, ούσα πρωτοεμφανιζόμενη, ενώ το GTA V ήταν ο αγαπημένος μας τίτλος του 2013.

Το XGamers.gr μέσα από όλη του την καρδιά σας εύχεται καλά Χριστούγεννα και το νέο έτος να σας βρει πάνω απ’ όλα με υγεία και αγάπη! 

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.