Chroma Squad

Οι κασκαντέρ αποφασίζουν πως δεν πάει άλλο! Αυτοί βγάζουν όλη τη δουλειά στο στούντιο και παίρνουν καθόλου από τη δόξα. Οπότε φεύγουν για να ανοίξουν το δικό τους στούντιο και να γυρίσουν τη δική τους σειρά!

Ο τίτλος είναι ένα μπέρδεμα tactical turn-based rpg με management στοιχεία που θυμίζει αρκετά Final Fantasy Tactics. Ουσιαστικά έχουμε μια ομάδα πέντε “ηρώων”, ο καθένας με τις δικές του δυνατότητες και δέρνουμε κακούς. Κάθε μάχη είναι ένα επεισόδιο της σειράς με άλλο objective και απαιτήσεις του σκηνοθέτη. Οι απαιτήσεις αυτές είναι, ας πούμε, bounty missions που αν εκπληρωθούν δίνουν παραπάνω θεατές και έσοδα από διαφημίσεις. Εδώ μπαίνει το management στοιχείο. Το στούντιο αναβαθμίζεται δίνοντας τα ανάλογα buffs, φτιάχνουμε εξοπλισμό από αντικείμενα που βρίσκουμε στη μάχη και δίνουμε λεφτά σε προώθηση της σειράς. Μέχρι και σε fan mail πρέπει να απαντάμε. Επαγγελματικά πράγματα.

Το ζουμί φυσικά είναι οι μάχες, σχεδόν. Κάθε επεισόδιο, όπως είπαμε, δίνει άλλο στόχο και τελικό κακό. Όσο πιο ποζέρικα δρουν οι ήρωες τόσο καλύτερα πάει το επεισόδιο, με αποκορύφωμα το τέλος που συνήθως πρέπει να κάνουμε το καθιερωμένο finishing move στο boss για ένα θεαματικό φινάλε. Το στήσιμο είναι turn based, με κανόνες σχεδόν D&D. Μιάμιση κίνηση ή μία και επίθεση ή μία και wait. Απλό σύστημα γενικά. Bonus items δίνουν κλασσικά buffs, μπορούμε να προσλάβουμε άλλο κασκαντέρ για κάποια θέση, τα τυπικά των rpg.

Η κόλλα όμως που δένει το παιχνίδι είναι οι διάλογοι. Με άπειρες αναφορές σε σειρές δράσης, παλιές και νέες, χαρακτήρες που ξεπετάγονται για να κάνουν cameos και ατάκες όλο χολή, το γέλιο είναι σίγουρο. Αυτό όμως μπορεί να γίνει εύκολα κουραστικό καθώς αρκετές φορές οι στιχομυθίες -αν και διασκεδαστικές- κρατούν παραπάνω από όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να γίνονται κουραστικές (πατημένο Enter για Fast Forward, thank me later).

Τα γραφικά είναι “old school” πιξελάτα και χρωματιστά. Από τα ωραία όμως. Το ίδιο και ο ήχος, αν και ίσως λίγο επαναλαμβανόμενος. Ο χειρισμός απλός.

Γενικά το Chroma Squad είναι ωραίο παιχνιδάκι. Όχι κάτι το σούπερ ιδιαίτερο αλλά είναι ευχάριστο και χαρίζει στιγμές γέλιου και ανουσιότητας, όπως μια σειρά δράσης.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/77835001″ params=”auto_play=true&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”300″ iframe=”true” /]

 

Chroma Squad

7

Βαθμός

7.0/10

Θετικά

  • Διασκεδαστικό, καυστικό, πολύχρωμο

Αρνητικά

  • Οι διάλογοι γίνονται κουραστικοί μετά από μερικές ώρες

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.