Sony @ E3 2015

Σε ρηχά νερά κινήθηκε η Sony στην Ε3, που μπορεί να έκανε μερικές δυνατές ανακοινώσεις, αλλά η έλλειψη αποκλειστικών τίτλων ήταν εμφανής και δύσκολα θα μπορούσε να κερδίσει εν τέλει τις εντυπώσεις. Δεν είναι τυχαίο πως τα περισσότερα από τα παιχνίδια που παρουσίασε είναι multiplatform.

Η αρχή της παρουσίασης ήταν ιδανική. The Last Guardian λοιπόν, ένα παιχνίδι που γνωρίσαμε πίσω στο 2009 για το PS3, και από τότε δεν είχαμε κανένα σημάδι ζωής, με τις πληροφορίες να το ήθελαν πριν λίγα χρόνια ακυρωμένο. Η Sony είχε άλλη άποψη, και το Last Guardian αναμένεται πλέον στο PS4 το επόμενο έτος.

Την σκυτάλλη πήρε η Guerilla Games για να μας παρουσιάσει το νέο της Project, Horizon Zero Dawn. Ο τίτλος φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον, και μένει να δουμε αν η ομάδα ανάπτυξης καταφέρει να αφήσει πίσω την σειρά Killzone και να μεταπηδήσει με επιτυχία σε νέο IP.

Square Enix έπειτα στην σκηνή για να προβεί σε μία πληθώρα ανακοινώσεων. Αρχικά, έχουμε την παρουσίαση του νέου Hitman, το οποίο δεν θα φέρει υπότιτλο, και θα έχει αποκλειστικό περιεχόμενο για την κονσόλα της Sony. Αναμένεται σε κονσόλες και υπολογιστές, με την ημερομηνία κυκλοφορίας να μην έγινε γνωστή. Τέλος, έχουμε το δεύτερο, και μεγαλύτερο, μπαμ της παρουσίασης, την ανακοίνωση του remake ενός παιχνιδιού που σημάδεψε το είδος των RPG, του Final Fantasy 7. Στην συνέχεια της παρουσίασης ανακοινώθηκε και το World of Final Fantasy για PS4 και Vita

Live Gameplay περιείχε το μενού από το No Man’s Sky, στο οποίο καλούμαστε να εξερευνήσουμε μυστικά του γαλαξία σε μέρη που πιθανώς δεν θα καταφέρουμε να φτάσουμε ποτέ.

https://youtu.be/mGy8HIYBwV0

Media Molecule στην σκηνή, με το νέο τους παιχνίδι Dreams, που υπόσχεται μεγάλη ελευθερία στην δημιουργία περιεχομένου. Πολλές λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αλλά έχουμε μία μικρή παρουσίαση στο παρακάτω απόσπασμα.

Μετέπειτα είχαμε την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του Firewatch (παιχνίδι περιπέτειας που αναπτύσσεται για PC) στο PS4, trailer για το νέο DLC του Destiny με τίτλο “The Taken King”, λίγο gameplay από το Assassin’s Creed Syndicate και οργασμό Indie παιχνιδιών.

Στην συνέχεια των ανακοινώσεων για 3rd party συνεργασίες, έγινε γνωστή η υποστήριξη της Sony στο Kickstarter project για το Shenmue3, το οποίο και θα κυκλοφορήσει στην κονσόλα της εταιρίας όταν ολοκληρωθεί. Επιπλέον, έχουμε νέο footage από το Batman Arkham Knight που αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα με αποκλειστικό περιεχόμενο στο PS4.

Στην σκηνή ανέβηκε ο Mark Lamia της Treyarch για να επιδείξει το Black Ops 3, και συγκεκριμένα το co-op campaign αυτού, αλλά και λίγο από το mutliplayer. Παράλληλα, έγινε γνωστή η συμφωνία της Sony με την Activision για την κυκλοφορία των Map Packs του παιχνιδιού πρώτα στην κονσόλα της. Η Beta αναμένεται αποκλειστικά στο PS4 τον Αύγουστο.

Κλείνοντας, είχαμε gameplay από το φρεσκοανακοινωμένο Disney Infinity 3.0 και από το Star Wars Battlefront. Η παρουσίαση έκλεισε με το Uncharted 4.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.