Square Enix @ E3 2015

Κι εκεί που λες πως η Nintendo έκανε την πιο βαρετή παρουσίαση της ιστορίας…τσουουουουουπ, έρχεται η Square Enix και φέρνει τον κόσμο σου ανάποδα. Τι να πρωτοπεί κανείς; Για τους ιάπωνες που δεν ξέρουν αγγλικά; Για το μεταφραστή που δεν ήταν πάντα παρών; Για τις επαναλήψεις χωρίς ουσία; Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.

Ξεκινάμε με Just Cause 3, κομπλέ. Δράση, εκρήξεις, κυκλοφορία 1η Δεκεμβρίου. Συνέχεια με NieR New Project, και concepts, artwork, gameplay λίγο. Καπάκια Rise of the Tomb Raider για λίγο. Η Lara κάνει ντόρο.

https://www.youtube.com/watch?v=hyvLG91O-Qg

Και μετά το γιαπωνεζοχάος. Mobile Hitman Go, Mobile Lara Croft Go. Γιατί; Κάνα-δυο λεπτά teasers από Heavensward FF, Dragon Quest και FF VII Remake για αρκετή ώρα. Kingdom Hearts Unchained Key ακολουθεί. Αυτό είναι ένα νέο mobile mmo-like παιχνίδι. Gameplay trailer Kingdom Hearts 3 χωρίς ημερομηνία.

World of Final Fantasy μετά, mmo ψιλο mobile-handheld με κατεύθυνση στο “παίζει και ο γονιός και το παιδάκι”, όπως είπε ο head developer. Στη σειρά έρχεται το Hitman reboot που δεν ενθουσιάζει, νέο Star Ocean με κυκλοφορία κάπου στο 2016 και Deus Ex Mankind Divided πάλι early 2016. Τo Deus Ex θα έπρεπε να μας ενθουσιάσει, αλλά δεν. Με αναφορές σε ιλουμινάτι και έναν ήρωα που βγάζει λεπίδες από τα χέρια… κάτι πήγε στραβά…

Το τέλος είχε ακόμα δυο “meh” στιγμές. Final Fantasy portable app, που δε μας είπαν τι είναι και το Project Setsuna, του studio Tokyo RPG Factory, από το οποίο είδαμε 3 concept art εικόνες και μάθαμε πως “δεν είναι remake, δεν είναι reboot”. Και γεια σας.

Απογοήτευση από τη Square Enix που πήρε μιάμιση ώρα παρουσίασης για να μας δώσει ξαναζεσταμένο φαγητό, χωρίς εκπλήξεις ή ενθουσιασμό. Ενδεικτικά θα προσθέσω πως το κοινό δεν ακουγόταν καθόλου, με εξαίρεση μια συγκεκριμένη φωνή που έκανε “yeah wow” στο Kingdom Hearts 3 και το FF VII Remake.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.