Το νέο update των Windows 10 μετατρέπει όλα τα Xbox One σε devkits

windows 10 anniversary

Πριν λίγη ώρα η Microsoft ανακοίνωσε στην ετήσια έκθεση //Build/ πως το νέο update του λειτουργικού τους συστήματος με ονομασία “Anniversary” θα αρχίσει να διαμοιράζεται δωρεάν στους χρήστες από το ερχόμενο καλοκαίρι. Ανάμεσα στα άλλα χαρακτηριστικά του, το νέο update θα ενεργοποιήσει σε όλα τα Xbox One την δυνατότητα να μπαίνουν σε devkit mode για την ανάπτυξη εφαρμογών.

Παράλληλα, ο Phil Spencer έκανε γνωστό πως η εταιρία έχει αναπτύξει και μετατροπέα εφαρμογών από win32 σε Universal Windows Platform προκειμένου όλοι οι developers να μπορούν να μεταφέρουν όλες τις εφαρμογές και τα παιχνίδια τους αμέσως στο Windows Store, το οποίο σύντομα θα είναι ενιαίο σε υπολογιστές, κινητά και Xbox. Τέλος, στο πλαίσιο της παρουσίασης ανακοινώθηκε πως το λειτουργικό των Windows 10 τρέχει πλέον σε περισσότερες από 270 εκατομμύρια συσκευές.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το όλο θέμα αναμένονται να γίνουν γνωστές στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.