Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας για το Playstation VR

PlayStation-VR

Τον Οκτώβριο θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα η συσκευής εικονικής πραγματικότητας της Sony για το Playstation 4 με όνομα Playstation VR (PSVR σε συντομία), με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα 399€. Με πρώτη ματιά ακούγεται αρκετά τσουχτερή, μιας και κοστίζει περισσότερο και από την ίδια την κονσόλα, αλλά αν σκεφτεί κανεις πως οι αντίστοιχες προτάσεις των Oculus και της HTC με τα Rift και VIVE κοστίζουν 600 και 800 ευρώ αντίστοιχα, τότε η πρόταση της Sony φαίνεται αρκετά φιλική για όποιον θέλει να μπει στον κόσμο των VR.

Στην τιμή των 400 ευρώ δεν περιλαμβάνεται η Playstation Camera που ειναι απαραίτητη και πωλείται ξεχωριστά. Τέλος, σημειώνουμε πως η  Sony έχει στείλει ρητή οδηγία στους developers που θέλουν να κάνουν χρήση του περιφερειακού να μην πέφτουν ποτέ κάτω από τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο καθώς τα framedrops δεν επιτρέπονται. Μένει να δούμε πως θα καταφέρει να ανταπεξέλθει και το σύστημα γραφικών της κονσόλας στο πολύ απαιτητικό rendering διατηρώντας και σταθερό το framerate.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.