Bethesda @ E3 2016

Αν περιμένατε κάτι όπως πέρσι από την Bethesda ξεχάστε το. Φέτος τα πράγματα ήταν πολύ πιο άτονα και χλιαρά. Αυτό δε σημαίνει πως δεν είχαμε όμως ενδιαφέροντα πραγματάκια.

Λίγο μετά τις 05:00 στη σκηνή ανέβηκε ο Tim Williks και μας έδειξε το επερχόμενο Quake Champions, ένα fast paced competitive arena style shooter στα πρότυπα των παλιών Quake τίτλων, που θα έχει ξεκλείδωτο framerate και πολλούς χαρακτήρες με διαφορετικές ικανότητες.

Τη σκυτάλη πήρε ο μεγάλος Pete Hines για το υπόλοιπο της παρουσίασης. Πρώτα από όλα έκανε μια περίληψη του 2015 για την εταιρία και τα κατορθώματά της και μετά περιέλαβε τα rpg franchises της εταιρίας. Αρχικά έχουμε νέο card game, το Elder Scrolls Online Legends. Ένα digital strategy card game για PC, Android και Mac συσκευές. Έπειτα Fallout 4 dlc packs και Fallout Shelter “μεγάλο update”. Το τελευταίο θα κυκλοφορήσει και για PC τον Ιούλιο. Ο χαμός βέβαια έγινε με το πολυαναμενόμενο Skyrim Remaster, το οποίο επιβεβαιώθηκε, πακέτο με mods, για κονσόλες και PC, για τον Οκτώβρη (αν πρόλαβα να δω καλά).

https://www.youtube.com/watch?v=Bc2LU_SkQiA

Συνεχίζουμε με τον Rafael της Arkane στο βήμα. Είδαμε το νέο Prey (γραφικά από άλλο πλανήτη!), μάθαμε για τα δωρεάν updates που θα έχει το DOOM όπως επίσης και για το demo που θα είναι διαθέσιμο από σήμερα και για μια βδομάδα μόνο.

Συνεχίζουμε με τον Matt Firor και το ESO. Μάθαμε πως θα υπάρξει Japan release του δημοφιλούς MMO, το Dark Brotherhood DLC έρχεται στις κονσόλες και από το φθινόπωρο θα έχουμε και το One Tamriel update όπου θα αφαιρεθεί κάθε level restriction από τον τίτλο, ώστε οι παίκτες να μπορούν να πάνε όπου θέλουν από την αρχή.

Το μεγαλύτερο μπαμ έγινε προς το τέλος, με το Bethesda VR. Η Bethesda έκλεισε συνεργασία με την HTC για να φέρει τους τίτλους της στο Vive και στα booths ήδη έχουν DOOM και Fallout 4 να τρέχουν σε VR!!!

Για το τέλος ο Pete άφησε το βαρύ του χαρτί. Dishonored 2 παρουσίαση από τον Harvey Smith. Είδαμε τη νέα “The Void” Engine, μάθαμε πως μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε Corvo και Emily αλλά και είδαμε εκτενές gameplay της Emily και των δυνάμεών της. Με κυκλοφορία 11/11/2016, και ανακοίνωση για limited edition, το παιχνίδι αναμένεται από τα δυνατότερα της χρονιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=OJL3gCKeQCA

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.