Sony @ E3 2016

Άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε στη φετινή παρουσίαση της Sony. Σε μία μόλις ώρα είδαμε λίγα, με ακόμα λιγότερες ημερομηνίες κυκλοφορίας.

Ξεκινήσαμε με επική μουσική από ζωντανή ορχήστρα και την Eivør. Το θέμα του God of War, πανικός στο κοινό!!!! Το gameplay που είδαμε είχε τον Κράτος (ή κάποιον που του μοιάζει πολύ) να μαθαίνει το γιο του (;) κυνήγι σε μια μάλλον αρχαία Νορβηγία, και εν τέλει επρόκειτο (μάλλον) για Reboot. Χωρίς ημερομηνία κυκλοφορίας, χωρίς καμία αναφορά. Το κοινό ξενέρωσε.

Συνεχίσαμε με το Days Gone, ένα survival zombie apocalypse game, του οποίου είδαμε και live gameplay πριν πέσει η αυλαία, που μάλλον θυμίζει State of Decay. Αυτό το στυλάκι. Looting, shooting, λίγο stealth.

Μετά, The Last Guardian cinematic trailer και ημερομηνία 25/10/2016 για να ακολουθήσει το Horizon: Zero Dawn με gameplay trailer, Detroit Become Human με gameplay trailer επίσης και χωρίς ημερομηνίες.

Mia

Τα επόμενα αρκετά λεπτά ήταν αποκλειστικά VR. Στα $399 και την 13η Οκτωβρίου 2016 στο Αμέρικα με “πάνω από 50 τίτλους”. Οι τίτλοι αυτοί θα περιλαμβάνουν διάφορα καλούδια, μερικά από τα οποία τα είδαμε κιόλας. Μιλάμε για ένα νέο mission στο Star Wars Battlefront, το Batman Arkham VR (χωρίς καμία πληροφορία), το FF XV VR Experience στις 30 Οκτώβρη (το οποίο έμοιαζε πολύ με on-rails shooter από όσο είδαμε) και το σημαντικότερο, Resident Evil 7, 24 Γενάρη 2017, εξολοκλήρου σε VR!!!

Εν συνεχεία το χάος όμως. Call of Duty Infinite Warfare + Modern Warfare Remaster 4 Νοεμβρίου, Lego Star Wars Force Awakens timed Demo (!), νέο παιχνίδι Spiderman χωρίς πληροφορίες.

Μερικά μόνο χειροκροτήματα απέσπασε η εμφάνιση του Crash, πριν πληροφορηθούμε πως δεν πρόκειται για νέο τίτλο αλλά για επερχόμενα remasters των 1,2 και Warped. Βέβαια η συμπαθέστατη αλεπού θα εμφανίζεται στο Skylanders Imaginators που θα βγει τον Οκτώβρη. Δεύτερο καλό ήταν η εμφάνιση του Hideo Kojima με ένα cinematic trailer 2-3 λεπτών του Death Stranding, στο οποίο θα πρωταγωνιστεί ο Norman Reedus (κάπου το έχω ξαναδεί το έργο…) και μάλλον θα είναι sci-fi thriller.

#e32016

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.