Αύξηση 20% των μετοχών της Nintendo λόγω Pokemon GO (!!!)

Δεν έχει μία βδομάδα που το Pokemon GO άρχισε να γίνεται διαθέσιμο στο κοινό μέσα από τα Google Play και App Store (και μάλιστα όχι παγκοσμίως, αφού στην Ευρώπη η κυκλοφορία έχει μπει στον πάγο λόγω προβλημάτων στους servers), αλλά οι μετοχές της Nintendo έχουν ήδη αρχίσει να ανεβαίνουν.

20% ανέβηκαν λοιπόν οι μετοχές στο Ιαπωνικό χρηματιστήριο, μας ενημερώνει το Reuters, με την εμπορική αξία της εταιρίας να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 28 δις δολλάρια, 7.5 δις δηλαδή περισσότερα από την στιγμή κυκλοφορίας του Pokemon GO. Το Pokemon GO είναι ήδη επιτυχία, αφού χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως η εφαρμογή εγκαταστάθηκε στο 5% των κινητών Android παγκοσμίως μέσα στο διήμερο κυκλοφορίας σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία και ΗΠΑ.

Το πείραμα της Ninty και το “άνοιγμα” στην τεράστια αγορά των smartphones κρίνεται επιτυχημένο και μένει να δούμε πως θα κινηθεί ο ιαπωνικός κολοσσός στο μέλλον.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.