Επιπρόσθετη προστασία λογαριασμών από την Sony.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο σοφός λαός και δεν έχει άδικο, καθώς στην περίπτωση της Sony άργησε πολύ να έρθει η επιπλέον ασφάλεια που ακούει στο όνομα 2FA ή αλλιώς 2 step verification.

Πρόκειται για τον εδώ και χρόνια γνωστό τρόπο προστασίας λογαριασμών, όπου ακόμα και αν γίνει γνωστός ο κωδικός του λογαριασμού σε τρίτους και προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση, χρειάζεται να εισάγουν και έναν επιπλέον κωδικό ο οποίος αποστέλλεται στο κινητό του κατόχου.
Κάθε φορά λοιπόν που θα γίνεται πρόσβαση στον λογαριασμό από νέα συσκευή, θα έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό σας με τον  προσωρινό εξαψήφιο κωδικό ο οποίος θα επιτρέψει τελικά την πρόσβαση.

Για να ενεργοποιήσετε το 2FA μέσω PS4 πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Settings
  2. PlayStation Network/Account Management
  3. Account Information
  4. Security
  5. 2-Step Verification

Βάζετε τον αριθμό του κινητού σας και αμέσως μετά εισάγετε τον κωδικό που σας στέλνουν.

Για τους κατόχους PS3, PSP και Vita τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Μπαίνετε σε αυτήν την σελίδα, επιλέγετε Device Setup Password και ακολουθείτε τον οδηγό εκεί.

StratosGk

Έμαθε να μετράει παίζοντας Crash Bandicoot και ερωτεύτηκε σε μικρή ηλικία το μαγευτικό Metal Gear Solid. Φήμες τον θέλουν να επισκέπτεται καθημερινά το /r/NeverBeGameOver/ ελπίζοντας για Chapter 3.