Ανακοινώθηκε το Playstation 4 Pro, διαθέσιμο τον Νοέμβριο

Το νέο, ανανεωμένο, δυνατότερο Playstation 4 παρουσιάστηκε επισήμως από την Sony λίγο νωρίτερα τη νύχτα και θα φέρει τον υπότιτλο “Pro”. Η νέα κονσόλα θα “φοράει” δυνατότερο τσιπ γραφικών γεγονός που θα επιτρέπει τα παιχνίδια να τρέχουν σε 4Κ αναλύσεις, αλλά και να βελτιώνουν την χρωματική τους παλέτα με την τεχνολογία HDR που είδαμε και φέτος στο Xbox One S.

Η Sony δήλωσε πως ήδη μερικά από τα επερχόμενα παιχνίδια θα εκμεταλλευτούν το δυνατότερο hardware της νέας κονσόλας, όπως το Infinite Warfare, Horizon: Zero Dawn και Mass Effect: Andromeda, ενώ όλα τα παιχνίδια του PS4 θα δεχτούν patch για την υποστήριξη HDR. Σύμφωνα με την Sony, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν 4K τηλεόραση θα εκμεταλλευτούν από την μεγαλύτερη δύναμη απολαμβάνοντας τα παιχνίδια σε Full HD ανάλυση με σταθερά ή και ανώτερα framerates.

Τονίζουμε ότι το 4K δεν αφορά τις ταινίες Blu Ray, γεγονός που έχει ξενίσει αρκετούς κατόχους Ultra HD τηλεόρασης και αποτελεί σημείο κατακραυγής προς το νέο εγχείρημα της εταιρίας. Περισσότερα και specs για την κονσόλα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η “νέα” κονσόλα θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου με προτεινόμενη τιμή τα 399€. Φυσικά δεν άργησε και η… σπόντα της Microsoft.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.