Πρώτες λεπτομέρειες για το Nintendo Switch

Το Nintendo Switch ανακοινώθηκε λιγότερο από 24 ώρες πριν και με την ημερομηνία κυκλοφορίας του να έχει οριστεί για μόλις ένα εξάμηνο μετά (Μάρτιος 2017) είναι σίγουρο πως το ερχόμενο διάστημα θα έχουμε ένα καταιγισμό από φήμες και πληροφορίες.

Όπως έχει γίνει ήδη επισήμως γνωστό, το Nintendo Switch βασίζεται στην τεχνολογία της nVidia και “φοράει” το νέο φορητό της τσιπ γραφικών Tegra. Με μία πρώτη ματιά, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβείς χρονισμούς και αρχιτεκτονικές, το σύστημα του Switch δεν φαίνεται να εντυπωσιάζει αν το θέσεις σε σύγκριση με τα Xbox One και PS4, αλλά θα το αφήσουμε προς το παρόν αυτό το θέμα στην άκρη μέχρι να έχουμε μία πιο σαφή εικόνα για το νέο σύστημα.

Στο δεύτερο “θέμα” που καίει, το Nintendo Switch προφανώς και δεν θα δέχεται οπτικούς δίσκους τύπου Blu Ray, αφού θα προέκυπταν προβλήματα στην φορητότητα της συσκευής. Εν αντιθέση η Nintendo μας γυρνάει πίσω στις “κασέτες“, δίνοντας μια πιο φορητή αλλά και… retro πινελιά. Με αυτόν τον τρόπο καταργείται και το κόστος σκληρού δίσκου αφού τα παιχνίδια δεν θα χρειάζονται εγκατάσταση, μιας και οι ταχύτητες ανάγνωσης από cartridges είναι πολύ μεγαλύτερες από τα δισκάκια.

Επίσης μεγάλο θέμα έχει γίνει στα διάφορα forums ο ρόλος του “dock station”, της βάσης δηλαδή που συνδέεται η οθόνη για να προβάλει την εικόνα στην τηλεόραση. Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι όντως το dock station θα δίνει επιπλέον ιπποδύναμη στην κονσόλα για μεγαλύτερες αναλύσεις και ανώτερη γραφική εμπειρία όπως παρόμοια πατέντα έχει βρει και η Razer με το Core Dock. Η φήμη αυτή μένει ωστόσο να επιβεβαιωθεί από την εταιρία, κάτι που λογικά δεν θα αργήσει να γίνει.

Κλείνοντας, στο trailer η Nintendo δεν έχει δώσει ακόμη τιμή αγοράς, αλλά με βάση τα όσα είδαμε η τιμή δεν αναμένεται να πέσει κάτω από 300 ευρώ, με μερικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 350€.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.