Σταματάει η παραγωγή Wii U την Παρασκευή!

Το Nintendo Switch έχει κάτι παραπάνω από δέκα μέρες που ανακοινώθηκε και σύμφωνα με πηγές του Eurogamer η Nintendo είναι έτοιμη να πάψει την παραγωγή νέων κονσόλων. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και σε διάστημα περίπου 4 ετών από την κυκλοφορία του, το Wii U πούλησε κάτι παραπάνω από 13 εκατομμύρια κονσόλες, αριθμός απογοητευτικός για πλατφόρμα της Nintendo και γεγονός που αιτιολογεί την άμεση κυκλοφορία του Nintendo Switch. Για ιστορικούς λόγους στον κύκλο ζωής τους το Wii πούλησε 101 εκατομμύρια, το N62 32 εκατομμύρια ενώ το “αποτυχημένο” Gamecube κατάφερε να μπει σε 21 εκατομμύρια σπίτια.

Η παραγωγή λοιπόν της κονσόλας αν έχουν βάση οι πηγές του βρετανικού site, θα σταματήσει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. Η ίδια η Nintendo τον Απρίλιο που μας πέρασε δήλωσε πως υπολογίζει να πουλήσει 800 χιλιάδες κονσόλες στο τρέχον οικονομικό έτος, με τις 560 εξ αυτών να έχουν πουληθεί μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη.

 

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.