Σταματάει την παραγωγή τίτλων η Nintendo για το Wii U.

Μόλις τέσσερα χρόνια και μερικούς μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία του Wii U, η Nintendo ανακοίνωσε πως με το The Legend of Zelda: Breath of the Wild ολοκληρώνεται ο κύκλος υποστήριξης της κονσόλας της από την εταιρία. Τι πρακτικά σημαίνει αυτό; Το νέο software που αναμένεται να βρεθει στα ράφια των καταστημάτων για το Wii U από τον Μάρτιο και έπειτα θα είναι μόνο παιχνίδι τρίτων εταιριών, αφού ο Ιαπωνικός κολοσσός θα στραφεί αποκλειστικά στην υποστήριξω των Nintendo Switch και του 3DS.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του αμερικάνικου τμήματος, Reggie Fils-Aime, το Wii U “βρίσκεται στο τέλος της ζωής τους”, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η εταιρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους online servers παιχνιδιών όπως Mario Kart 8 όσο αυτοί έχουν κόσμο. Σημειώνουμε πως νωρίτερα μέσα στη χρονιά υπήρξαν αναφορές και για διακοπή παραγωγής του Wii U, με μόλις 12 εκατομμύρια κονσόλες να έχουν πωληθεί στα 4 χρόνια κυκλοφορίας της.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.