Puyo Puyo Tetris

Το Πούγιο Πούγιο Τέτρις είναι ένα port του τίτλου του 2014 στο Switch. Έχει κάτι σαν story-adventure mode που δε θα σχολιάσουμε γιατί ήταν ό,τι πιο βαρετό έχει υπάρξει ποτέ να διαβάζεις διαλόγους πριν παίξεις Τέτρις. Πάμε!

Αρχικά, για όσους δεν ξέρουν. Puyo Puyo είναι το παιχνίδι με τις χρωματιστές φούσκες που εξαφανίζονται όταν συμπληρώσουν τετράδα. Tetris είναι τα τουβλάκια που εξαφανίζονται όταν συμπληρωθεί μια οριζόντια γραμμή στο ταμπλό.

Πρόκειται για έναν κατεξοχήν multiplayer τίτλο. Τα διάφορα modes προσπαθούν να ταιριάξουν τα δύο παιχνίδια με όχι και τόση επιτυχία. Προφανώς υπάρχει απλό Versus mode με πόντους κι από εκεί και πέρα έχουμε το Fusion, όπου τουβλάκια και φούσκες πέφτουν μαζί, το Swap όπου το ταμπλό αλλάζει κάθε λίγο από το ένα παιχνίδι στο άλλο, Big Bang όπου όσο καθαρίζουμε το δικό μας ταμπλό γεμίζει σκουπίδια το ταμπλό των αντιπάλων και Party που έχουμε power ups ανάλογα με το τι καθαρίζουμε.

Ωραία όλα αυτά, θα μου πείτε, αλλά τι κουσούρι έχει; Τα δύο παιχνίδια δεν είναι φτιαγμένα για ένταση και μάχες. Είναι στρατηγική, σωστές κινήσεις, διαχείριση χρόνου και χώρου ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΙΧΤΗ. Σε κάθε mode πέραν του Big Bang είναι παντελώς αδιάφορο το τι κάνει ο αντίπαλος. Παίζεις για τον εαυτό σου και αν τα πας καλύτερα από τους άλλους νικάς. Αλλά δε σε ενοχλεί κανείς. Οπότε λίγο πολύ χάνεται η έννοια του multiplayer. Θα μπορούσαμε να παίζουμε εναλλάξ και να συγκρίνουμε σκορ. Εδώ να σημειωθεί και πως το Puyo Puyo αν και αντίστοιχα απλό και εθιστικό με το Tetris παραείναι απλό, και κυρίως γιαπωνεζιά για τα δυτικά μας μάτια. Στα αρνητικά μετράμε και τη διάρκεια των γύρων, που μοιάζουν ατελείωτοι.

 

Όπως και να έχει, ο τίτλος τεχνικά είναι οκ. Τα γραφικά πολύχρωμα και χαρούμενα σχεδιασμένα, ο χειρισμός καλός. Βέβαια το μπιτάκι Korobeiniki (έτσι λέγεται το θέμα του Τέτρις) δεν είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει στην ιστορία. Τα μενού θα μπορούσαν να είναι πιο απλά επίσης, αλλά σώζεται η κατάσταση.

Συνοψίζοντας, το παιχνίδι δεν ενθουσιάζει. Στέκεται εντάξει αν θέλετε να παίξετε Tetris με μια τσαχπινιά αλλά δε θα γίνει το αγαπημένο party game μας.

Puyo Puyo Tetris

6

Βαθμός

6.0/10

Θετικά

  • Τέτρις
  • Χαριτωμένος σχεδιασμός

Αρνητικά

  • Τέτρις με ιστορία
  • Κουραστική μουσική

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.