Πως να κάνεις την κοπέλα σου gamer

Προσπαθώντας να καταφέρουμε το Άγιο Δισκοπότηρο του gamer καταλήξαμε στα παρακάτω βήματα. Ο οδηγός αυτός είναι τεφαρίκι αλλά θέλει προσοχή, μεθόδευση και υπομονή. Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση, λίγοι τα κατάφεραν. Ξεκινάμε.

  1. Γνώρισέ τη! Ναι προφανώς τη γνωρίζεις, κοπέλα σου είναι. Αλλά παρατήρησε τι της αρέσει. Ποιες ταινίες, σειρές, παρουσίες στα media και σε οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο.
  2. Ο αθώος gamer. Το σημαντικό είναι να μην σε καταλάβει πως έχεις τακτική ενώ της δίνεις ψήγματα. Σκοπός είναι να αναφέρεις όσο πιο casually μπορείς λεπτομέρειες από το εκάστοτε game ώστε να δεις σε τι ανταποκρίνεται.
  3. Ο χαλαρός gamer. Αν σε έχει για καΐδι του elo hell την πάτησες. Πρέπει να δείχνεις πως το gaming είναι χόμπι που σε διασκεδάζει, σε μορφώνει και περνάς καλά. Όχι βρισίδια, βία και rage quits.
  4. OXI ONLINE GAMES. Ίσως το πιο βασικό μέρος του οδηγού. Αν περνάς 15 ώρες τη μέρα στο LoL και άλλες 5 στο CoD όχι μόνο δε θα της τραβήξεις το ενδιαφέρον αλλά θα σε παρατήσει κιόλας. Κάνε χάρη στον εαυτό σου.
  5. Διάλεξε το χρόνο. Έμαθες τι της αρέσει, είδες σε τι ανταποκρίνεται. Ήρθε η ώρα να κάνεις τη μεγάλη πρόταση. Με τακτ, στυλ, πρεστίζ και elegance σα γαλλιδούλα της αυλής μεγαλωμένη με γαλλικά και πιάνο. Πρέπει να το δει ως κάτι διασκεδαστικό και χαλαρό. Αν την πιέσεις το έχασες.
  6. Διάλεξε το παιχνίδι. Ήσουν γλυκούλης και είπε ναι. Τι θα παίξετε; Σίγουρα όχι κάτι ανταγωνιστικό, εκτός αν είσαι σίγουρος πως θα το διασκεδάσει ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΣΑΠΑΚΙΑΣΕΙΣ! Κανείς δε θέλει να χάνει, πόσο μάλλον να της κάνεις 10-0 στο Street Fighter ενώ ακόμα ψάχνει τα κουμπιά. Βρες κάτι που να της κεντρίσει την περιέργεια και τη σκέψη. Ή κάτι fun. Καλές generic προτάσεις είναι τα Tomb Raider για να ταυτιστεί, Borderlands γιατί είναι διασκεδαστικό και αστείο, ή κάποιο Adventure για την ιστορία και τους γρίφους. Ακόμα και GTA για την καφρίλα.
  7. Δώστης χρόνο.  Μη της λες τι να κάνει ή πως και μην εκνευρίζεσαι όταν δε δει κάτι που θεωρείς δεδομένο. Baby steps. Κάνε προτάσεις, δώσε hints. Αν δεις πως φορτώνει κάντε κάτι άλλο και ξαναπροσπαθείς σε δεύτερο χρόνο.
  8. Συζήτα το. Αλλά μη ζαλίζεις. Δες αν σκέφτεται πως θα λύσει το γρίφο ή θυμάται πως λέγεται η μάσκα του Crash.
  9. Επιβράβευση. Το έκανες, την έβαλες στο τριπάκι. Τώρα πρέπει να σφραγίσεις τη δουλειά. Έπαιζε πολύ Tracer; Πάρτης μια φιγούρα. Της άρεσε η ιστορία του Resident Evil; Πάρτης ένα βιβλίο από τη σειρά. Κατάλαβες το concept. Μια μικρή κίνηση θα σε πάρει μακριά.
  10. Ζήσε το όνειρο. Πλέον παίζετε μαζί, το Netflix and chill έγινε Twitch and chill και σε κάνει μπαούλο στο Dead or Alive. Και σου άξιζε.

Ξαναλέμε πως τα βήματα θέλουν προσοχή και εξατομίκευση και οι τίτλοι είναι ενδεικτικοί. Αλλά πιστέψτε μας, το σύστημα δουλεύει. Προτάσεις, hotfixes και παράπονα στα σχόλια.

Καλή επιτυχία!!!

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.