ATOMEGA |Review

Την περασμένη εβδομάδα η Ubisoft ανακοίνωσε το ATOMEGA, αυτήν την εβδομάδα το κυκλοφόρησε. Πιθανώς να μην το πήρε καν το μάτι σας, αφού το promotion ήταν ελάχιστο στο λιγοστό διάστημα μέχρι την κυκλοφορία, αλλά για αυτό είμαστε εμείς εδώ, να σας βρίσκουμε μικρά διαμαντάκια.

ATOMEGA λοιπόν, ένα από τα απλούστερα παιχνίδια που έχω κληθεί ποτέ μου να κάνω review. Το παιχνίδι είναι το νέο δημιούργημα της Ubisoft Reflections, ομάδα ανάπτυξης που προσέφερε παλιότερα τα Grow Home και Grow Up.

Το Atomega είναι ένα arena shooter οκτώ παικτών, οι οποίοι ξεκινούν να χειρίζονται μία δέσμη φωτός. Αυτά τα φωτόνια λοιπόν, μπορούν να συλλέξουν μικρά μωβ κουτάκια και να αποκτήσουν μάζα, μορφή και να μεγαλώσουν. Όσα περισσότερα τουβλάκια τόσο πιο κοντά στην μεγαλύτερη εξέλιξη, τόσο πιο δυνατοί. Τα μικρά αυτά μωβ κουτάκια βρίσκονται είτε σκόρπια στο πεδίο μάχης, είτε πρέπει να αποκτηθούν επιτίθοντας σε αντιπάλους προκειμένου να κλέψετε τη μάζα τους.

Όσο απλό είναι το βασικό κόνσεπτ του τίτλου, άλλο τόσο απλός είναι και ο shooting μηχανισμός του. Υπάρχει μόνο ένα όπλο που πυροβολεί φωτόνια (μαλλον), ενώ έχει θεσπιστεί και cooldown για να δοθεί ένα υποτυπώδες βάθος στο gameplay.

Οι συνολικές εξελίξεις που θα καταφέρετε να περάσετε συλλέγοντας μάζα είναι επτά, με την κάθε μία να διαθέτει θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Γενικά μιλώντας, οι πρώτες μορφές είναι πιο γρήγορες, αλλά οι τελευταίες πιο δυνατές και ανθεκτικές σε χτυπήματα.

Φυσικά, σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα έλλειπαν power ups, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στην αρένα. Υπάρχουν power ups που σας επιτρέπουν να συλλέξετε σαν μαγνήτης όλα τα κοντινά “κουτιά μάζας”, άλλα που που αυξάνουν την ζημιά των βολών σας και η τυπική ασπίδα για να προστατευτείτε από τις βολές των αντιπάλων.

Κομβικής σημασίας στο gameplay του τίτλου είναι φυσικά η δυνατότητα “teleport”, η οποία σας επιτρέπει να πέσετε μία εξέλιξη κάτω, με αντάλλαγμα να ανανεώσετε πλήρως την ζωή σας προκειμένου να μην ξεκινήσετε πάλι από την αρχή ως φωτόνιο. Όπως προδίδει και το όνομά του, η δυνατότητα αυτή σας τηλεμεταφέρει σε ένα ασφαλές (αλλά τυχαίο) σημείο του χάρτη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει cooldown ή οτιδήποτε. Το teleport σας ανήκει και μπορείτε να το spamάρετε όσο θέλετε. Γιατί αλλιώς δεν θα είχε πλάκα!

Όσον αφορά τα γραφικά, το παιχνίδι όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες είναι αρκετά λιτό, χωρίς πολλές φανάρες ή ειδικά εφέ. Το “καθαρό” και χωρίς ιδιαίτερα textures περιβάλλον δίνει μία φιουτουριστική άποψη, όπως ταιριάζει σε ένα retro arena-shooter.

Συνολικά, το gameplay του παιχνιδιού είναι άκρως διασκεδαστικό και σίγουρα ο ξέφρενος ρυθμός του βοηθάει σε αυτό. Χρειάζεται να τονιστεί ότι το teleport μερικές φορές δεν με μετέφερε σε εντελώς ασφαλές σημείο του χάρτη, αλλά η έκδοση του παιχνιδιού που πήρα στα χέρια μου ήταν προγενέστερη της κυκλοφορίας και πιθανώς μερικά ζητήματα να έχουν διευθετηθεί ήδη με το πρώτο patch. Χαρούμενο παιχνιδάκι, το οποίο θεωρώ θα προσφέρει πολλές ώρες χαράς σε όσους επιλέξετε να ασχοληθείτε με παρέα, γιατί διαφορετικά πιθανώς να γίνει γρήγορα κουραστικό και επαναλαμβανόμενο.

ATOMEGA

9.99€
8.5

Βαθμός

8.5/10

Θετικά

  • Διασκεδαστικό shooter
  • Μηχανισμοί gameplay
  • Teleport
  • Σωστό balance στις εξελίξεις

Αρνητικά

  • Μπορεί να καταλήξει κουραστικό και επαναλαμβανόμενο

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.