Ben 10

Ο Ben 10, κατά κόσμον Ben Tennyson, είναι ένα πιτσιρικάς που μπορεί και μεταμορφώνεται σε διάφορους εξωγήινους. Καθένας από αυτούς έχει το δικό του στυλ και ειδική δύναμη – επίθεση, και δέρνουμε κακούς. Στο παιχνίδι ξεκινάμε για εκδρομή με τη Gwen και τον παππού Max και μας την πέφτουν. Οπότε ξεκινά η δράση.

Το παιχνίδι είναι ένα beat em up χωρισμένο σε επίπεδα, το καθένα με το δικό του θέμα και ύφος αλλά όλα παρόμοια σχεδιασμένα. Έχουμε αρκετές μορφές να μεταμορφωθούμε αλλά όχι από την αρχή. Ξεκλειδώνονται όταν και όπου χρειάζονται και μετά είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Το ύφος του τίτλου είναι αρκετά από, όπως καταλαβαίνουμε. Τρέχα, δείρε, άλλαξε μορφή για να κάνεις το τάδε άλμα ή να ανοίξεις τη δείνα πόρτα. End of story.

Οι αρχικοί μας εξωγήινοι
Ξύλο. Μόνο.

Δυστυχώς πρόκειται για ακόμα ένα tie-in παιχνίδι που πέρασε μηδαμινό polishing. Οι κάμερες τρέμουν και χάνονται, τα animations είναι ασυγχρόνιστα με το περιβάλλον, δεν έχουμε Checkpoints. Ναι, αν κλείσεις το παιχνίδι ξεκινάς το level από την αρχή. Επίπονο από κάθε άποψη. Επίσης να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα button mashing τίτλο με μηδενική δυσκολία.

Είναι κρίμα, όχι πως δε το περιμέναμε. Σε μια πλατφόρμα που δεσπόζει ο Mario, τα Rabbids και τα LEGO, η Outright Games έκανε κακή δουλειά. Ναι, είναι ένα Studio που βγάζει αποκλειστικά tie-ins, αλλά και πάλι.

Ben 10, εμπρηστής

Το μόνο θετικό που κατάφερα να βρω είναι ο σχεδιασμός των χαρακτήρων, που δένει με το ύφος της σειράς και φαίνονται λίγο πιο προσεγμένοι από τα περιβάλλοντα και τα εφέ. Αυτά είναι γεμάτα χρώματα και διασκεδαστικούς ήχους, και ο χειρισμός ανεκτός. Αλλά ένας μέτριος τεχνικός τομέας δε σώζει την κατάσταση.

Κλείνοντας, το Ben 10 είναι ένα παιδικό παιχνίδι, για τους πιτσιρικάδες που είναι fans της σειρά και του σύμπαντος του δυναμικού Μπεν. Από εκεί και πέρα δύσκολα θα κινήσει το ενδιαφέρον, μιας και υπάρχουν δεκάδες καλύτεροι τίτλοι στο Switch που απευθύνονται στο ίδιο κοινό.

Ben 10

4

Βαθμός

4.0/10

Θετικά

  • Cel-shaded γραφικά στο ύφος της σειράς

Αρνητικά

  • Όλα τα άλλα.

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.