Bush Hockey League

Η αλήθεια να λέγεται, το ice hockey έχει τόση σχέση με την Ελλάδα όση και η Ιαπωνική κουζίνα με το πιτόγυρο. Αλλά δεν κρίνουμε το παιχνίδι για το θέμα του.

Το Bush Hockey League είναι ένα φανταστικό πρωτάθλημα χόκεϊ πάγου τοποθετημένο στα 1970. Όλη η αισθητική του τίτλου δίνει αυτή την αίσθηση, και αυτό είναι καλό. Από τα χρώματα, τα μενού, τη μουσική και τις περιγραφές.. όλα μυρίζουν…vintage. Ο arcade σχεδιασμός παρέα με τα cel shaded γραφικά δένουν άριστα με την ατμόσφαιρα που προσπαθούν να φτιάξουν.

Στο πρωτάθλημα αυτό είτε παίζουμε ματσάκια είτε story mode. Αρχικά όμως επιλέγουμε επίπεδο ρεαλισμού. Δηλαδή από επίπεδο αλάνας μέχρι NHL, με ότι κανόνες έρχονται πακέτο με το καθένα. Οπότε ο καθένας μπορεί να παίξει και να διασκεδάσει χωρίς να πρέπει να ξέρει τι είναι το icing και πως μετράνε τα power plays. Σε αυτά έρχεται να κουμπώσει και ο χειρισμός. Από απλό mode 2 κουμπιών μέχρι φουλ περίπλοκο. Και κερασάκι, το Beer mode!

Η εξυπνότερη πατέντα των σχεδιαστών είναι το να μπορείς να παίξεις με ένα χέρι, για να κρατάς τη μπύρα σου στο άλλο!

Από εκεί και πέρα, στο Story Mode καλούμαστε να σώσουμε μια ομάδα από μια άθλια σαιζόν. Σε κάθε ματς υπάρχουν objectives τύπου “χτύπα εκτός φάσης τον τάδε” ή “βάλε 2 γκολ”, ενώ η νίκη δεν είναι πάντα απαραίτητη. Το ξύλο όμως είναι. Οι καυγάδες είναι σύνηθες φαινόμενο στο άθλημα, και το Bush Hockey League είναι γεμάτο από δαύτους. Έλα όμως που ο χειρισμός μπαίνει στη μέση. Η κάθε γροθιά πρέπει να συγχρονιστεί τέλεια με την προηγούμενη και αυτή του εχθρού, οπότε είναι αρκετά δύσκολο να κερδίσεις – παρά μόνο μετά από αρκετή εξάσκηση.

Ο χειρισμός είναι επιεικώς μέτριος, με τους συνδυασμούς να μη λειτουργούν πάντα κάνοντας τα πράγματα εκνευριστικά. Γενικά όμως ο τίτλος δεν είναι πολύ συναρπαστικός, θα λέγαμε. Τα 70s καλώς ή κακώς δεν είναι η καλύτερη δεκαετία για οποιοδήποτε άθλημα, και σίγουρα η τηλεοπτική τους κάλυψη ήταν κακή. Οπότε μια προσπάθεια για παρουσίαση ενός τέτοιου θεάματος σε βιντεοπαιχνίδι πέφτει θύμα της ίδιας της ιδέας που το γέννησε. Ναι βλέπουμε τέλεια τη δεκαετία και την αισθητική της, αλλά δεν παύει αυτή η αισθητική να είναι βαρετή σαν θέαμα.

Κλείνοντας, το Bush Hockey League δεν είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Έχει πλάκα για παρέα και μπύρες (είπαμε beer mode!) μιας και έχει ωραία arcade ανάλαφρη αίσθηση με τα απλά γραφικά και τον ανάλαφρο σχεδιασμό αλλά ως εκεί. Ίσως οι πιστοί των NHL να περάσουν καλά και στο story mode βέβαια.

Bush Hockey League

4.7

Βαθμός

4.7/10

Θετικά

  • Beer mode
  • Arcade αίσθηση

Αρνητικά

  • Προβληματικός χειρισμός
  • Βαρετός σχεδιασμός

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.