Gear.Club Unlimited

Το Gear.Club Unlimited είναι ίσως το πρώτο Racing παιχνίδι που κάνει την εμφάνισή του στο Nintendo Switch.

Με μια πρώτη ματιά ο τίτλος φέρνει σε Forza Motorsport. Η προτεινόμενη γραμμή, το rewind, η κλάση των οχημάτων, η μουσική. Ευχάριστη έκπληξη ή αντιγραφή όμως; Το υπόλοιπο στήσιμο θυμίζει Need for Speed ProStreet. Έχουμε πρωταθληματάκια που ξεκλειδώνουν όσο κερδίζουμε αστέρια σε αγώνες και πιο μετά ανοίγουν και νέοι τύποι αγώνων.

Παράλληλα αγοράζουμε και νέες ..εε.. πλατφόρμες για το γκαράζ. Αυτό είναι ένα τετράγωνο πράγμα που βάζουμε πχ ένα body shop, δίπλα αν έχει χώρο κοτσάρουμε ένα performance tuner και αν τελειώσει ο χώρος αγοράζουμε επέκταση για να μπει το σταντ με τα αυτοκόλλητα και τις βαφές.

Γενικά ο τίτλος προσπαθεί να πλασαριστεί σαν διασκεδαστικό, ανάλαφρο και ρεαλιστικό racing. Και εν μέρει τα καταφέρνει. Αλλά πέφτει θύμα του ίδιου του τού concept.

Όλος ο σχεδιασμός του Gear.Club Unlimited δίνει αίσθηση mobile game. Ή μάλλον στο studio ακούστηκε η φράση “κάντο mobile και port, μπορεί να πάει καλά στο AppStore”. Και δεν είναι πως η Eden δεν έχει ιδέα. Παλιά μας έδωσε τα V-Rally, για την εποχή τους ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Έχει σχεδιάσει NFS, Test Drive. Δεν ξέρω τι πήγε στραβά. Από τα μενού μέχρι τα achievements όλα μυρίζουν tablet. Ναι, achievements. Σε μια πλατφόρμα που δε τα υποστηρίζει. Απλά υπάρχει μια λίστα με πράγματα, και αν τα κάνεις εμφανίζεται μήνυμα και σου δίνει και λίγα In-game λεφτά. Τα μενού είναι στο ίδιο πλαίσιο, όπως και ο τρόπος παρουσίασης. Οι φιγούρες που έχουν το ρόλο μαρκετίστα, μηχανικού κτλ είναι τρομακτικά εύπεπτες για κλούβιες.

Στα θετικά συγκαταλέγεται το
split screen multiplayer.

Τεχνικά ο τίτλος είναι comme ci comme ça. Ενώ ο σχεδιασμός βγάζει μια ποιότητα, τα μοντέλα παραείναι απλά. Εντάξει δεν περιμέναμε επίπεδα Forza 7 από την μικρότερη ισχύ του Switch, αλλά ούτε και αυτό το επίπεδο που θυμίζει PS3 στα μέτριά του. Η προτεινόμενη γραμμή είναι “νεκρή”, εννοώντας πως δεν αλλάζει χρώμα ανάλογα με την ταχύτητα μας – όπως “πρέπει”. Ο χειρισμός είναι οκ, με μισό δις επιλογές διευκόλυνσης της οδήγησης (και τα αντίστοιχα bonus). Ήχος οχημάτων μέτριος, μουσική πιο καλή.

Κλείνοντας, το Gear.Club Unlimited προσπαθεί να φέρει το ρεαλιστικό racing στο Switch. Πετυχαίνει κατά το ήμισυ αλλά χάνει λόγω της πολύ mobile game λογικής του.

Gear.Club Unlimited

6.6

Βαθμός

6.6/10

Θετικά

  • Άνετο split screen multiplayer

Αρνητικά

  • Mobile προσέγγιση

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.