FIFA 19: Τι ξέρουμε, τι περιμένουμε και πότε

Θα μπορούσε κανείς να πει πως κάθε χρόνο τρώμε το ίδιο ζεσταμένο φαΐ από την EA Sports. Και δε θα είχε τελείως άδικο. Αλλά με το FIFA 18 να κατευθύνεται βουρ για το EA Access Vault (και το PES 2018 για το Xbox Game Pass την 1η Μαΐου) ήρθε η ώρα για μια κοντινή ματιά στο διάδοχο. Το FIFA 19.

Δείτε τα rating των ελληνικών ομάδων εδώ.

Το FIFA 18 είναι το 7ο παιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις στο PS4 παγκοσμίως, η έκδοση για το Switch ανέβασε τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά περίπου 450% και ο τίτλος έχει userscore στο Xbox Store κάτι λιγότερο από 3/5. Γενικά, αν έπρεπε να συνοψίσω την εμπειρία του FIFA 18 σε μια φράση θα ήταν “εεεελα ρεεεεε μ&$%#κααα δεν ήθελα να δώσω εκεί πάσα”. Από Division 10 του online season μέχρι το Division 2 του FUT που έφτασα. Οι διαφορές στην απόδοση παικτών του 75 με παίκτες του 80 είναι δραματικές και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Ο Λάζαρος του 76 μοιάζει με το χοντρούλη της αλάνας δίπλα στον Kolasinac του 80.

Ερχόμαστε λοιπόν στο τι πρέπει και οφείλει να δώσει η EA στο FIFA 19.

Αρχικά ένα σύστημα αντίστοιχο του RealTouch+ του Pro Evolution Soccer (Λέγε με Pro, PES ή όχι-φίφα-το-άλλο). Αυτό διότι η KONAMI έχει φτιάξει ένα πολύ πιο ρευστό και αληθινό σύστημα κοντρόλ και πασών ώστε οι παίκτες φαίνονται να έχουν σωστή αίσθηση του χώρου. Πιο ρεαλιστικές διαφορές στα στατιστικά των παικτών, το καλύψαμε πριν. Εικάζουμε πως το The Journey θα επιστρέψει και ο Alex Hunter θα είναι πάλι ένας ταλαίπωρος αστέρας. Neeeeext. Θέλουμε πολύ να δούμε Co-op FUT, και είναι λογικό. Το FIFA Ultimate Team έχει γίνει ουσιαστικά ένα αυτόνομο παιχνίδι μέσα στο παιχνίδι, και το να μπορούμε να παίξουμε συνεργατικά θα είναι ιδανικό μιας και λίγα περισσότερα μπορούν να μπουν στο συγκεκριμένο mode.

Πότε το περιμένουμε;

Παραδοσιακά τα παιχνίδια αθλητισμού έρχονται το φθινόπωρο. Όλα σχεδόν μέσα στο Σεπτέμβριο. Δεδομένου πως το PES 2019 έρχεται 1η Σεπτέμβρη, είναι αναμενόμενο πως και το FIFA 19 θα έρθει εκεί κοντά. Δίνουμε λοιπόν το πρώτο δεκαήμερο.

Ποιος θα είναι στο εξώφυλλο;

Στο FIFA 18 είχαμε τον Cristiano Ronaldo 7®© στην κανονική έκδοση και τον Ronaldo (There is only one Ronaldo, all the others are Cristianos) στην Icon Edition. Φέτος αν δεν έχουμε κάτι βαρύγδουπο όπως τη ντίβα που λέγεται Neymar τότε σίγουρα θα θέλαμε τον Mohamed Salah. Ο άνθρωπος έκανε παπάδες φέτος, πάει καρφί για χρυσή μπάλα και κανείς δε μπορεί να διαφωνήσει πως θα είναι και καλή κίνηση PR ένας παίκτης από μια μικρότερη ποδοσφαιρικά χώρα.

Θα έχουμε demο;

Παραδοσιακά τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα βγάζουν demo εκδόσεις κάπου μέσα στο καλοκαίρι. Πέρσι είχαμε και 10 ώρες FIFA 18 trial για τους κατόχους EA Access συνδρομής. Είναι ασφαλές να πούμε πως και φέτος θα έχουμε το ίδιο μοτίβο.

Preorder;

Προφανώς και θα έχουμε, πιθανότατα πάλι με έξτρα ηλεκτρονικά καλούδια, χρήματα για το FUT και δώρο εμφανίσεις, παίκτες και 2-3 εκδόσεις. Το αν θα κάνουμε Preorder όμως το FIFA 19 είναι άλλο θέμα. Η EA τελευταία δε τα πάει καλά στο pay to win σύστημα της και για να μη φάμε τη φόλα του FIFA 18 προτείνουμε υπομονή μέχρι να βγουν τα reviews από τον ειδικό τύπο (aka XGamers.gr)

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.