Mulaka |Review

Εντάξει, πριν ξεκινήσουμε ας βγάλουμε από μέσα μας όλα τα λογοπαίγνια τύπου τι Mulakia είναι πάλι αυτή, καλώς το Mulaka και τέτοια. Εντάξει; Πάμε.

Τo Mulaka (μη γελάς), είναι ένα παιχνιδάκι action/adventure/platform που θυμίζει πολύ, μα πάρα πολύ, The Legend of Zelda. Σε ένα σκηνικό με ινδιάνους, πνεύματα, φυλές, ερήμους, τέρατα, γρίφους και μεγάλες πόρτες που ξεκλειδώνουν μετά από αρκετό ξύλο και εξερεύνηση, ο ήρωας προσπαθεί να σώσει την παρτίδα. Α, και έχει achievement αν σπάσεις κιούπια. Αυτό.

Το ενδιαφέρον εδώ δεν είναι άλλο παρά το comfort-food, ας μου επιτραπεί η έκφραση, gameplay και το εικαστικό στυλ. Ο σχεδιασμός του τίτλου φτάνει σε επίπεδα τελειότητας μιας και μετά από λίγα μόλις δευτερόλεπτα δίνει την αίσθηση πως ξέρεις τι να κάνεις και πως. Όλα είναι γνώριμα, πράγμα που θέλει μαεστρία.

Το εικαστικό τώρα, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον twist ώστε να μην κουμπώσει με το gameplay και βγάλει αίσθηση “ναι τι μας λες ένα ακόμα Zelda”. Το cel-shaded ύφος είναι ταμάμ για την ιστορία του Mulaka και το σύνολο που προσπαθεί να προβάλλει.

Αυτό, παρέα με τη μουσική σε τόνους..ινδιάνικους και τις ό,τι νάναι γλώσσας φωνές πλαισιώνουν μια περιπέτεια που αξίζιε να τη δούμε. Η ώρα περνά ωραία, όχι με Rolex, αλλά με την ανάλαφρη ατμόσφαιρα του τίτλου.

Δυστυχώς πολλά πράγματα δε μπορούμε να πούμε μετά το «μοιάζει με Zelda στο πιο ανάλαφρο», αλλά και ευτυχώς. Το Mulaka παραδίδει μαθήματα στο είδος, και οι πιστοί του θα το ευχαριστηθούν δίχως αμφιβολία.

Mulaka

8.5

Βαθμός

8.5/10

Θετικά

  • Ωραία ατμόσφαιρα
  • Διασκεδαστικό
  • Εικαστικός τομέας

Αρνητικά

  • Επαναλαμβανόμενο
  • Εχθροί
  • Λίγα combos

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.