Super Chariot

Όσοι διαβάζετε XGamers ξέρετε τι παίζει με το Switch. Κτήνος σε τίτλους, διασκέδαση, value for money. Αλλά με μια ασθένεια. Αρκετοί του τίτλοι είναι σα να έγιναν (ή όντως έγιναν) port από mobile συσκευές aka Android/iOS. Σε αυτή την κατηγορία ταιριάζει και το Super Chariot. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, βέβαια. Για πάμε.

Το concept του τίτλου, που εν τέλει είναι απλά port από τις άλλες κονσλολες, είναι απλό. Είσαι ο τάδε χωρικός, και σου δίνουν ένα μπαούλο/φέρετρο με τον αποθανώντα βασιλιά. Του κοτσάρεις ρόδες και κοτσαδόρο σε κάθε μεριά και ξεκινάς να το πας στην τελευταία κατοικία (RIP in peace, long live the King κτλ κτλ).

Οπότε τραβάμε, σέρνουμε, σπρώχνουμε και καβαλάμε το φέρετρο (sic) ώστε να φτάσει στο τέλος κάθε επιπέδου. Τα πολλά επίπεδα είναι platform πιστούλες που πρέπει να βρούμε την έξοδο. Παράλληλα θα μαζεύουμε κέρματα, power ups και λοιπά collectibles ενώ κάθε level ίσως διαθέτει παραπάνω από μία εξόδους. Απλό; Απλό.

Η μαγκιά του Super Chariot όμως έγκειται στο γεγονός πως κάθε σημείο είναι και ένα μικρό puzzle. Ναι στα πρώτα επίπεδα πάμε αέρας αλλά μετά το πράγμα δυσκολεύει. Και το όλο κόνσεπτ το κάνει διασκεδαστικό.

Στα ατού του τίτλου, το co-op. Ο καθένας αρπάζει ένα joy-con και ξεκινάμε τον ατελειίωτο καυγά «σπρώξε-άσε-τραβατόνε» με την ευκαιρία όμως να πάμε σε σημεία που solo είναι απροσπέλαστα λόγω σχεδιαστικών δυσκολιών. Μη φοβάστε, αυτά τα σημεία έχουν σήμανση πως μόνο co-op είναι προσπελάσιμα.

Τεχνικά ο τίτλος… εντάξει, είναι android. Απλά γραφικά σχεδιασμένα στο χέρι και ενίοτε λίγο επαναλαμβανόμενα περιβάλλοντα. Αλλά είναι ευχάριστα στο μάτι. Ο ήχος είναι ουδέτερος, με απλές μουσικούλες και εφεδάκια ίσα ίσα για να μην είναι κακόγουστο σαν αποτέλεσμα. Χειρισμός απλός και άμεσος.

Κλείνοντας, το Super Chariot το πιάσαμε με τη σκέψη «νταξ, πάλι πλατφορμάκι από τα Lidl» αλλά κατέληξε σε ένα ενδιαφέρον run. Οπότε το προτείνουμε σίγουρα στο δίδυμο πατέρας-πιτσιρίκι και στον gamer που θέλει κάτι κυρίως στο mobile Switch του, απλό και διασκεδαστικό.

Super Chariot

8.2

Βαθμός

8.2/10

Θετικά

  • Ευχάριστος εικαστικός τομέας
  • Έξυπνο Gameplay

Αρνητικά

  • Επαναλαμβανόμενα περιβάλλοντα
  • "μυρίζει" παιχνίδι Android

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.