Lego The Incredibles |Review

Δεκατέσσερα χρόνια μετά το πρώτο Incredibles (και δύο γενιές κονσόλων μετά), ήρθε η ώρα να βάλω στην κονσόλα μου ένα νέο παιχνίδι. Ήμουν νιος και γέρασα. Το νέο παιχνίδι με τον κύριο Απίθανο, την ελαστίνα και την οικογένειά τους είναι γεγονός, και είναι Lego.

Όσοι έχετε παίξει κάποιο Lego παιχνίδι, ξέρετε πάνω κάτω τι να περιμένετε. Έτσι και στο Lego The Incredibles, το παιχνίδι θα βάλει τους παίκτες σε έναν μοναδικό κόσμο, με πληθώρα easter-eggs και αναφορές στις ταινίες και το σύμπαν της Pixar. Χαρακτηριστκό είναι το παράδειγμα που το ιπτάμενο σπίτι με μπαλώνια από το Up! κάνει την εμφάνισή του στο παιχνίδι. Ωστόσο, το πάντρεμα του χιούμορ της σειράς Lego με το πιο σοβαρό ύφος που προσπαθεί να δώσει η Pixar είναι σε μερικές φάσεις λίγο αταίριαστο.

Να σας πω την αμαρτία μου, δεν έχω προλάβει να δω ακόμη την δεύτερη ταινία που βρίσκεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες. Και αυτό με “χάλασε” λίγο, γιατί τοπαιχνίδι ξεκινάει μετά τα γεγονότα του πρώτου μέρους, ενώ μετάτο τέλος του δεύτερου ξεκλειδώνεται το πρώτο. Μην ρωτάτε γιατί, ούτε εγώ κατάλαβα. Θα μπορούσαν να το είχαν δώσει σαν επιλογή έστω, για όσους θέλουν να πάρουν τα γεγονότα από την αρχή.

Πέρα απ’ αυτό, όπως είπα, στο Lego The Incredibles, υπάρχει ένας ανοιχτός κόσμος για εξερεύνηση, με τη δυνατότητα επιστροφής στο story mode ανα πάσα στιγμή. Ο σκοπός του ανοιχτού κόσμου είναι η εξερεύνηση, συλλογή collectibles και αντιμετώπιση random side-missions.

Στα θετικά είναι η υποστήριξη co-op, με τη δυνατότητα των παικτών να μπαίνουν και να βγαίνουν χωρίς παύσεις (το λεγόμενο drop-in/drop-out Co-Op), αλλά δεν υπάρχει καμία μορφής online διασύνδεσης. Το συνεργατικό παιχνίδι περιορίζεται σε τοπικό επίπεδο, ενώ αξίζει να πούμε πως οι κάτοχοι Switch μπορούν να παίξουν με ένα ματζαφλάρι JoyCon.

Σε επίπεδο gameplay, το παιχνίδι από όσο κατάλαβα, προσπαθεί να επαναδημιουργήσει τις σκηνές της ταινίας, προσαρμοσμένες όσο χρειάζεται για το Lego ύφος και την δυνατότητα co-op. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθώ στο γεγονός ότι μερικά puzzles ήταν εξαιρετικά περίεργα και πήγαζαν από τις σκηνές στην ταινία, όπως κατάλαβα μετά από μερικά Google Searches. Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα, πως το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για φίλους της ταινίας, αφού δουν την ταινία. Κάτι που ο υποφαινόμενος έκανε ανάποδα, κάνοντας τη ζωή του λίγο πιο δύσκολη #ΒαρέαΚαιΑνθυγιεινά.

Το combat του τίτλου είναι το κλασσικό Lego ξυλίκι, και η κάμερα είναι δυστυχώς η κλασσική lego κάμερα. Ιδιαίτερα στην περιπλάνηση στην πόλη, αλλά και στα σημεία δράσης, η επαναφορά της κάμερας στα σημεία ενδιαφέροντος είναι σχετικά επίπονη διαδικασία και σίγουρα θέλει αρκετή υπομονή. Κατα τ’ άλλα, η δυσκολία στο combat είναι σημαντικά χαμηλή, λόγω και του γεγονότος ότι ο τίτλος απευθύνεται κυρίως σε νεαρότερα άτομα. Ένα επίπεδο δυσκολίας θα ήταν καλοδοχούμενο.

Στα του οπτικού τομέα, δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Lego γραφικά, όμορφα χρώματα, πολύ καλοί φωτισμοί και cel-shaded εφέ φωτιάς, νερού και εκρήξεων. Τα αναμενόμενα δηλαδή. Πολύ καλό ωστόσο είναι το voice over που πλαισιώνει τον τίτλο, κάτι που προσωπικά δεν το περίμενα.

Κλείνοντας, πρέπει να επισημάνω ότι είναι προφανώς ένα παιχνίδι για να πάρετε στο παιδί σας. Ή ακόμα καλύτερα, ένα παιχνίδι να παίξετε μαζί με το παιδί σας. Θα το απολαύσετε, θα το χαρείτε, θα γελάσετε και θα περάσετε ευχάριστα ένα σαββατοκύριακο ή δύο. Οι δέκα ώρες που χρειάζονται περίπου για να ολοκληρώσετε το βασικό story είναι ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός.  Ωστόσο θυμίζουμε, πως η αγορά του παιχνιδιού κρίνεται σκόπιμη μετά την παρακολούθηση της νέας ταινίας. Το παιχνίδι κυκλοφορεί για Playstation 4 (Review), Xbox One, Nintendo Switch και υπολογιστές.

LEGO The Incredibles

7

Βαθμός

7.0/10

Θετικά

  • Πρώτη και δεύτερη ταινία
  • Ανοιχτός κόσμος
  • Καλή διάρκεια
  • Co-Op

Αρνητικά

  • Χωρίς online co-op
  • Θεματάκια στην κάμερα
  • Αρκετά εύκολο
  • Άστοχο πάντρεμα χιούμορ Pixar-Lego

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.