Street Fighter 30th Anniversary Collection |Review

Τριάντα χρόνια κλείνει η σειρά Street Fighter, με την Capcom να το γιορτάζει με μία συλλογή παλιών arcade τίτλων για τις κονσόλες νέας γενιάς. Το εν λόγω ανθολόγιο παιχνιδιών, κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες, και περιλαμβάνει 12 κλασσικά Street Fighter, τέσσερα εξ αυτών ανανεωμένα για online play.

Η συλλογή περιλαμβάνει το αυθεντικό Street Fighter, πέντε εκδόσεις του Street Fighter II, άλλες τρεις του Street Fighter 3 κα τα Street Fighter Alpha, Alpha 2, Alpha 3.

Η όλη φάση ειναι απλή. Επιλέγετε το mode που θέλετε να παίξετε και έπειτα το παιχνίδι. Ακούγεται λίγο… ανάποδο, αλλά βολεύει αφού μπορείς γρήγορα να περιηγηθείς μεταξύ των εκδόσεων. Μπορείτε έτσι, να δείτε πως το παιχνίδι εξελίχθηκε. Πως από το πρώτο, σχετικά κακό, παιχνίδι, η σειρά βελτιώθηκε και κέρδισε τις καρδιές εκατομμυρίων παικτών.

Αλλά γενικά, η συλλογή δεν είναι τίποτα παραπάνω από έναν φόρο τιμής για τα τριάντα χρόνια της σειράς, που η Capcom κυκλοφόρησε για να προσελκύσει παλιούς παίκτες. Επενδύει πολύ στον παράγοντα νοσταλγία, κάνοντας αυτό που κάνει καλύτερα απ’ όλους τα τελευταία χρόνια. Να κυκλοφορεί ports και remasters. Σαν συλλογή δεν λέει και πολλά. Διαθέτει 12 παιχνίδια εικοσαετίας, εκ των οποίων τα 4 έχουν ενημερωθεί για να υποστηρίζουν και online play.

Στα θετικά της συλλογής θα πρέπει να προστεθούν ωστόσο μερικές προσθήκες που έκανε η ομάδα ανάπτυξης για να τιμήσει την δημοφιλή σειρά. Περιέχει ένα διαδραστικό timeline των τριάντα τελευταίων ετών, με σημαντικά milestones της σειράς, αλλά και συλλογή των 48 χαρακτήρων ώστε να δείτε πως εξελίχθηκαν παιχνίδι με παιχνίδι.

Σε γενικές γραμμές, η συλλογή των τριάντα ετών απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό. Στο κοινό που έζησε αυτά τα παιχνίδια όταν πρωτοκυκλοφόρησαν, και για λόγους νοσταλγίας θα ήθελε να ξαναπάρει μία μικρή δόση. Το παιχνίδι κυκλοφορεί για Xbox One, PS4, Nintendo Switch και υπολογιστές.

Street Fighter 30th Anniversary Collection

39.99
7

Βαθμός

7.0/10

Θετικά

  • 12 παιχνίδια
  • 4 με online play
  • Interactive timeline

Αρνητικά

  • Απευθύνεται αποκλειστικά στους fans της σειράς

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.