Flat Heroes

Το Flat Heroes είναι από αυτά τα παιχνίδια που ξέρεις από την πρώτη πίστα τι να περιμένεις. Και είτε το λατρεύεις είτε θες τα λεφτά σου πίσω.

Στο δρόμο που χάραξε το Super Meat Boy και μετά το n++, το Flat Heroes είναι ένα 2D platform παιχνίδι με διεστραμμένη έννοια της διασκέδασης. Χειριζόμαστε ένα τετράγωνο, και πρέπει να επιβιώσουμε από όσα μας πετάει το παιχνίδι σε κάθε πίστα μέχρι να λήξει ο χρόνος.

Ξεκινάμε με σφαίρες, λέιζερ, κανονιές, homing πραγματάκια και γενικά όσο προχωράμε τις πίστες τόσο περισσότερα πράγματα πρέπει να αποφύγουμε πηδώντας από τη μια πλατφόρμα στην άλλη. Αυτό.

Είναι από τα παιχνίδια που τεστάρουν την υπομονή και την επιμονή του καθενός σε τέτοιο βαθμό που σίγουρα κάποια στιγμή ο καθένας θα σκεφτεί «έλα, φτάνει για σήμερα, δε θα κάτσω να με δουλεύει το παιχνίδι».

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικά στο co-op mode, φυσικά. Ειδικά με τετράδα παικτών στον ίδιο χώρο ο πανικός είναι κάτι μοναδικό. Σχεδόν όσο στο Mario Kart!

Τεχνικά το Flat Heroes είναι τόσο απλό που μένει στο μυαλό. Απλά χρώματα, ακριβής χειρισμός και τίποτα παραπάνω.

Από την άλλη, η απλότητα είναι σαν οι δημιουργοί να έφτιαξαν μια τέλεια μηχανή αλλά αποφάσισαν να μη τη ντύσουν σαν παιχνίδι. Θα μπορούσε αντί για κουτάκι να έχει έναν ήρωα, και από πίσω μια υποτυπώδη ιστορία. Ίσως το άφησαν έτσι για να ξεχωρίσει, ίσως αυτός ήταν ο σκοπός από την αρχή.

Το Flat Heroes είναι απλό, ίσως διασκεδαστικό και σίγουρα τεστάρει τα νεύρα μας. Δείτε το σίγουρα με παρέα.

Flat Heroes

8.5

Βαθμός

8.5/10

Θετικά

  • Απλός και λιτός σχεδιασμός
  • Ακριβής χειρισμός

Αρνητικά

  • Εκνευριστικά δύσκολο και εθιστικό

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.