LEGO DC Super-Villains Review

Τη λογική των παιχνιδιών LEGO την ξέρουμε. Την αγαπάμε και τη σεβόμαστε, θα λέγαμε. Το νέο της κεφάλαιο είναι ένα plot twist στην πεπατημένη. Το To LEGO DC Super-Villains είναι ο τίτλος που περιμέναμε, και ευτυχώς δεν έχει σχέση με το Suicide Squad.

Με τους ήρωες του Justice League να απουσιάζουν σε…δουλειες… το ρόλο αναλαμβάνει η Legion of Doom. Ποιοι είναι αυτοί; Φυσικά όλα τα φυντάνια της Gotham και του γενικότερου DCU. Δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο που θα γοητεύσει, βέβαια. Περισσότερο μιλάμε για μια σειρά από γεγονότα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αντιήρωές μας.

Οπότε εστιάζουμε στο καστ, μιας και το gameplay είναι αυτό που ξέρουμε. Οι χαρακτήρες φέρονται κωμικά, με μια περισσότερη αίσθηση “κακίας” σε εύπεπτα και διασκεδαστικά επίπεδα. Το καστ, όπως λέγαμε, είναι αυτό που λάμπει. Με τον γνωστό άγνωστο Mark Hamill στο ρόλο του Joker και τον Michael Ironside για Darkseid ο τίτλος θέτει καλές βάσεις. Εκεί που όμως λάμπει δεν είναι οι υπάρχοντες ήρωες, αλλά οι αυτοδημιούργητοι.

Η δημιουργία χαρακτήρα έχει κομβικό ρόλο στο LEGO DC Super-Villains. Μπορούμε να επιλέξουμε από τα ρούχα και τη στολή ως τις δυνάμεις και τα εφέ αυτών. Το μόνο που παραμένει είναι η ομιλία. Ή μάλλον η απουσία αυτής, αφού ως γνωστόν οι χαρακτήρες των παιχνιδιών LEGO δε μιλάνε μα κάνουν μόνο μορφασμούς.

Ο τίτλος υποστηρίζει drop in co-op, για συνεργατικό gameplay και διασκέδαση. Ως συνήθως, η συνεργασία δυο παικτών επιτρέπει στους ήρωες να φτάσουν σε σημεία που υπό άλλες συνθήκες είναι απροσπέλαστα. Μαζί με πάνω από 80 χαρακτήρες να ξεκλειδώσουμε ο τίτλος αποκτά καλό replay value.

Τεχνικά μιλάμε για ένα κλασσικό ομαλό και καλοφτιαγμένο παιχνίδι LEGO. Απλός χειρισμός, πολύχρωμα και διασκεδαστικά γραφικά. Ήχος που κυμαίνεται σε μουσικούλες και καρτουνίστικα εφέ.

Εν κατακλείδι, το LEGO DC Super-Villains είναι ένας τίτλος που δεν ξεφεύγει από την συνταγή της σειράς. Κρατάει τα επίπεδα gameplay, χιούμορ και ποιότητας παραγωγής σε υψηλά επίπεδα δίνοντας μια νέα πνοή μέσω των αντιηρώων που παρουσιάζει. Ως συνήθως, οι fans της σειράς θα το αγαπήσουν, όσοι δεν έχουν δοκιμάσει αξίζει να το δουν.

Ευχαριστούμε τη Zegetron που μας παρείχε το παιχνίδι.

LEGO DC Super-Villains

8

Βαθμός

8.0/10

Θετικά

  • Διασκεδαστικό gameplay
  • Η δημιουργία χαρακτήρα παίρνει κεντρικό ρόλο
  • Προσφέρει μια αλλαγή πνοής στη σειρά

Αρνητικά

  • Μηδενική ιστορία
  • Καμία αλλαγή στο gameplay

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.