Battlefield V |Review

Battlefield. Μια λέξη, χιλιάδες ώρες πολέμου, άναρθρων κραυγών, νικών και ντροπιαστικών ηττών. Το Battlefield V είναι εδώ, το δοκιμάσαμε και αποφασίσαμε.

Ο τίτλος ξεκινάει κλασσικά με ένα tutorial τύπου Dynamic cinematic σε μάχη με αργό pacing και αψεγάδιαστο τεχνικό τομέα (ντάξει, πέρα από 1-2 textures χιονιού που είναι τέρμα Minecraft αλλά λογικά θα φτιάξουν.) Ένστασή μας εδώ το πόσο καλά παρουσιάζει ο σκηνοθέτης ένα άψογα γραμμένο και εκτελεσμένο αντιπολεμικό μήνυμα…σε έναν τίτλο… σφαγή. Μεγάλη αντίθεση, ίσως όμως το κάνει για καλό.

Και φέτος έχουμε τα αγαπημένα μας War Stories, όπου ακολουθούμε διαφορετικούς φαντάρους σε ποικιλόμορφα τοπία και καταστάσεις μέσα στον πόλεμο. Από ερήμους και εκρήξεις μέχρι χιόνια και μυστικές αποστολές σε εχθρικές βάσεις, οι ιστορίες θα καλύψουν κάθε γούστο.

Η αρχή γίνεται με έναν τρομακτικά Άγγλο τυπάκο που είναι εξπέρ στις ανατινάξεις. Σχεδόν. Πολύ καλό voice acting και ερμηνείες, σχετικά καλοφτιαγμένες αποστολές. Και έπεται συνέχεια.

Σαφώς το ζουμί του τίτλου δεν είναι άλλο από το multiplayer. Conquest όπως πάντα, αλλά εκεί που ο τίτλος λάμπει είναι τα Grand Operations. Με τη λογική των MMORPG Raids, παίζουμε διάφορες πίστες και καταστάσεις κατά τη διάρκεια μερικών ημερών. Στο τέλος προφανώς νικάει η ομάδα, ή η παράταξη αν θέλετε, που κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς.

Το γενικότερο gameplay, από την άλλη, δε διαφέρει πολύ – έως καθόλου – από τον προκάτοχο του Battlefield V. Προφανώς μιλάμε για την ίδια εποχή χοντρικά, ίδια όπλα, ίδια classes, ranks, κίνηση, recoil, τα πάντα. Εκεί που όμως η DICE μας βρίσκει αντίθετους είναι τα scopes που παίρνουν ως attachment τα όπλα. Εκείνη την εποχή δεν είχαμε zoom sights και scopes, πέρα από των rifles με τις μεγάλες, βαριές τους διόπτρες. Η προσθήκη, αν και καλοδεχούμενη ως στοιχείο του gameplay είναι ιστορικά ανακριβής και αφαιρεί από το immersion.

Τεχνικά, ο τίτλος σχεδόν πετάει. Τα καλοφτιαγμένα γραφικά λάμπουν πέραν ορισμένων σημείων όπου εμφανίζονται low resolution textures. Πιθανότατα λόγω προγραμματιστικού λάθους σε συνάφεια με τις αποστάσεις, λογικά το θέμα θα διορθωθεί. Επίσης μερικά animations κάνουν κάποια σπασίματα μέσα στη μάχη. Ο ήχος είναι άψογος, με ένταση και ηρεμία ακριβώς τόσο όσο. Στα ίδια επίπεδα, όπως είπαμε πριν, και οι ομιλίες.

Το Battlefield V είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του, αν μιλάμε για content. Τεχνικά δίνει ρέστα, όπως και σε παρουσίαση. Δεν δίνει όμως νέα πνοή στη σειρά, παρά φαίνεται περισσότερο ως ένα μεγάλο update του Battlefield 1. Αξίζει σίγουρα την προσοχή μας, σαν επένδυση για τη χρονιά που έρχεται.

Battlefield V

8.9

Βαθμός

8.9/10

Θετικά

  • Άψογο engaging multi
  • Ωραία war stores

Αρνητικά

  • Δε δινει νεα πνοη στη σειρα

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.