Book of Demons | Review

Το Book of Demons το έχουμε καιρό τώρα στη βιβλιοθήκη μας. Πέρασε από Early Access, beta, και πλέον ήρθε στο launch οπότε είπαμε να το γράψουμε όπως πρέπει.

Πρόκειται για ένα hack n slash dungeon crawler με στοιχεία card game και αρκετό χιούμορ. Ή όπως λένε οι δημιουργοί, ένα ερωτικό γράμμα στα κλασσικά hack n slash games. Για να το πούμε πιο απλά, το Book of Demons είναι ένα Diablo με κάρτες αντί για skills και πιο μαζεμένο πεδίο κίνησης.

Η αποστολή είναι προφανώς γνωστή. Να βρούμε και να σκοτώσουμε το ύψιστο κακό που ελοχεύει στα βάθη του dungeon που είναι κοντά στα έγκατα της Γης. Η υπόθεση περιστοιχίζεται από τον ήρωα και τέσσερις npc στο χωριό. Οι τελευταίοι είναι προφανώς και λειτουργικά κομμάτια του Book of Demons. Ο μάγος κάνει και μαγικά, έχουμε vendor, enchantress και healer. Όλοι μαζί, μέσα από τα gossip προάγουν και το lore του τίτλου. Συνήθως με ανώριμα αστειάκια για μεγάλους.

Εννοείται πως το gameplay του Book of Demons είναι όλη η ουσία του. Και εδώ έχουμε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Πριν ξεκινήσουμε κάποιο run μπορούμε να επιλέξουμε πόσο αυτό θα διαρκέσει, με τα ανάλογα εννοείται bonus. Οπότε είτε θέλουμε να ασχοληθούμε ένα δεκάλεπτο είτε μιάμιση ώρα, γίνεται χωρίς να αφεθεί κάτι στη μέση. Στο τέλος κάθε run, και αφού πέσει το boss τελειώνει το level. Όσο προχωράμε levels τόσο πιο βαθιά μπαίνουμε στη Γη και πιο κοντά φτάνουμε στον τελικό κακό.

Κάθε level σπάει σε μερικά μικρότερα υπο-επίπεδα. Η αρχιτεκτονική και ο χάρτης αυτών δημιουργείται τυχαία κατά την εκκίνησή τους, και το καθένα έχει δικούς του θησαυρούς και εχθρούς. Οπότε αυξάνεται το replay value του παιχνιδιού.

Ο χαρακτήρας τώρα, μαζεύει experience points, και χρήμα και ανεβαίνει επίπεδα. Κάθε level up θα δώσει είτε πόντο στο HP είτε στο Mana. Με τα χρήματα γίνονται όλα τα άλλα. Δηλαδή ξεκλειδώνουμε slots για skills-κάρτες που βρίσκουμε στο loot, αναβαθμίζουμε τις υπάρχουσες και αγοράζουμε και μπλαμπλα. Οι κάρτες είναι πάρα πολλές, και θεωρητικά θα αυξάνονται σε κάθε update. Έχουμε έτσι τη δυνατότητα να αλλάξουμε τελείως το spec του χαρακτήρα ανάμεσα στις μάχες με μεγάλη ευκολία. Οπότε αλλάζουμε ριζικά και την εμπειρία του παιχνιδιού αλλά και τη δυσκολία του. Ναι, οι casters είναι squishy.

Τεχνικά το Book of Demons δεν είναι κάτι συναρπαστικό, είναι όμως σωστό. Έχουμε “χεράτα” γραφικά σε καρτουνίστικο στυλ, τα οποία όμως δεν υστερούν σε λεπτομέρειες. Ήχος σε ανεκτά συμπαθέστατα επίπεδα, και ο χειρισμός αν και λίγο clumsy ώρες ώρες είναι αρκετά εντάξει.

Κλείνοντας, το Book of Demons είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για αρκετές ώρες καψίματος. Ανάλαφρο και βαθύ, όπως το στήσει ο καθένας.

Book of Demons

7.5

Βαθμός

7.5/10

Θετικά

  • Ανάλαφρο αλλά βαθύ gameplay
  • Πολύ καλή χρήση του card game στοιχείου
  • Χιούμορ

Αρνητικά

  • Επαναλαμβανόμενα σκηνικά
  • Ο χειρισμός επιδέχεται διορθώσεις

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.