Ace Combat 7: Skies Unknown

Βρισκόμαστε στα 2019. Η ένταση μεταξύ Erusea και Usea έχει κλιμακωθεί, με τη Osean Federation να προσπαθεί να επαναφέρει την ισορροπία στη δύναμη στον κόσμο. Ιστορικά είμαστε μετά τα γεγονότα των Ace Combat 4 και 5. Εμείς παίρνουμε το ρόλο της Avril Mead, μέλους της Rogue Squadron.

Για τους νεόφερτους στο είδος που λέγεται Ace Combat, πρόκειται για ένα – οριακά sci-fi – shooter παιχνίδι. Με αεροπλάνα. Καθότι τον τίτλο του εξομοιωτή πτήσης τον έχασαν πριν αρκετά Ace Combat 7χρόνια κατά κράτος από το Flight Simulator, το γύρισαν στο πιο casual. Ναι μεν υπάρχει mode “με περισσότερο ρεαλισμό”, που όντως δίνει μια παραπάνω αίσθηση, αλλά η κανονική εκδοχή είναι πιτσίου-πιτσίου με αεροπλανάκια. Σε αυτό συντελεί αρκετά και το sci fi στοιχείο, μιας και μαχόμεθα με σκάφη που δεν υφίστανται στις αεροπορίες ανά τον πλανήτη. Από drones και drone carriers μέχρι αυτούσια διαστημόπλοια και βάσεις με space elevators.

Βέβαια, τα σκάφη που πιλοτάρει η Avril στο Ace Combat 7 είναι από F-16 και πέρα. Όπως και οι αναβαθμίσεις του οπλισμού των, συμβατικά όπως τα ξέρουμε, ας πούμε. Γενικά ο τίτλος εστιάζει στο διασκεδαστικό κομμάτι της αερομαχίας. Και βέβαια λογικό καθώς αν εστίαζε στο ρεαλισμό δε θα ήταν παιχνίδι.

Το πιλοτάρισμα είναι δύσκολο, χρειάζεται χρόνια εκπαίδευσης και μην το δοκιμάσετε στο σπίτι.

Οι αποστολές είναι αρκετές, αν και όλες φυσικά συνοψίζονται σε δυο-τρεις βασικές εκδοχές. Κατάστρεψε τη βάση, κατάστρεψε τους rogues, προστάτεψε τον τάδε, και διάφοροι συνδυασμοί αυτών. Φυσικά από ένα τίτλο όπως το Ace Combat 7δε θα μπορούσε να λείπει το multiplayer. Ο κακός χαμός. Εννοείται πως τα mobs στο single player δεν πιάνουν μια μπρος σε κανονικούς παίκτες, οπότε ετοιμαστείτε για πολύ εναέριο ξύλο.

Τεχνικά ο τίτλος είναι αρκετά καλοφτιαγμένος. Τα γραφικά και τα εφέ είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο, χωρίς υπερβολές. Ο χειρισμός επίσης. Το ομαλό learning curve είναι ό,τι πρέπει για παλιούς και νέους παίκτες. Το δοκιμάσαμε στο Xbox One X, αλλά σίγουρα θα το δούμε και σε PC με joystick. Εκεί που τα χαλάμε λίγο είναι τα κείμενα στις διάφορες οθόνες. Το Ace Combat 7 είναι ένα Ιαπωνικό δημιούργημα. Έτσι αρκετά κείμενα είναι σα να πέρασαν ένα ελαφρύ εγκεφαλικό google translate. Αρχικά φαίνεται χαριτωμένο και αστείο, αλλά είναι σημάδι πως δεν έγινε το σωστό polishing.

Κλείνοντας, το Ace Combat 7: Skies Unknown είναι ένα διασκεδαστικό, ελαφρύ, όμορφο shooterάκι με αεροπλάνα. Η Γιαπωνεζιά στο σενάριο το κάνει ενδιαφέρον από τη σκοπιά της, όπως και η άνεση στο χειρισμό. Συστήνεται μάλλον σε όλους.

Το κείμενο αυτό γράφτηκε με το Alfawise V3 Led Mechanical Keyboard

Ace Combat 7: Skies Unknown

8

Βαθμός

8.0/10

Θετικά

  • Διασκεδαστικό gameplay

Αρνητικά

  • Περισσότερο shooter παρά flight
  • Ελλειπές polishing

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.