Παρουσίαση Alfawise V3 LED Backlit Gaming Mechanical Keyboard

Μετά το Alfawise WM02 (το οποίο χρησιμοποιούμε ακόμα), ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε και κάτι.. σοβαρό. Ένα μηχανικό gaming πληκτρολόγιο… ΜΕ ΦΩΤΑΚΙΑ!

Το Alfawise V3 είναι ένα απλό, λιτό, όμορφο και σωστό μηχανικό πληκτρολόγιο. Έχει μηδενικό ghosting, είναι TLK και έχει μπλε switches. Τι θα πουν όλα αυτά όμως;

Ghosting είναι το φαινόμενο κατά το οποίο αν πατήσουμε πολλά πλήκτρα μαζί, ή πολύ κοντά το ένα από το άλλο, δεν καταχωρείται σωστά η εντολή, οπότε να γράφονται αργά, με λάθος σειρά ή και καθόλου. Στα μηχανικά πληκτρολόγια αυτό είναι κάτι ξεπερασμένο, όπως και στο Alfawise V3.

TLK, ή 80% θα πει πως δεν είναι ολόκληρο τυπικό πληκτρολόγιο. Στο gaming, πλέον, και δη στα μηχανικά, δεν έχουμε ανάγκη για το Full size keyboard των 105 πλήκτρων. Το V3 είναι 80άρι, δηλαδή δεν έχει το δεξί μέρος με το numpad. TLK θα πει TenKeyLess, λόγω δεκαψήφιου numpad. Υπάρχουν και τα 60άρια, που φτάνουν ως το Enter, χωρίς δηλαδή βελάκια και Home, End κτλ.

Μπλε switches. Στα μηχανικά, ξανά, κάθε τύπος ελατηρίου και “μηχανισμού” έχει διαφορετική σκληρότητα και συνεπώς αίσθηση στο χέρι και ήχο. Τα μπλε switches παρέχουν πιο “κλικαριστό” ήχο, λόγω μεταλύτερης απόστασης που διανύει το ελατήριο. Πέφτουν σχεδόν στη μέση της κλίμακας Gaming-Δουλειές Γραφείου.

Για τα led δε θα μιλήσουμε, υπάρχουν πολλά εφέ και συνδυασμοί για να διαλέξετε και μπλαμπλα.

Κατασκευαστικά, το Alfawise V3 είναι από καλής ποιότητας σκληρό πλαστικό. Το frame είναι μεταλλικό. και δίνει ωραία καθαρή αίσθηση. Επίσης, ωραία πινελιά, το καλώδιο είναι πλεκτό.

Σχετικά με την πληκτρολόγηση, η κόντρα έγινε με το κλασσικό Microsoft 600. Το V3 έδωσε, μετά από μερικές μέρες ταχύτερη πληκτρολόγηση και καλύτερη γενικότερη αίσθηση στη χρήση. Επίσης, λόγω ελατηρίων είναι και τρομερά πιο ξεκούραστο.

Όσο για το gaming, δε το συζητάμε καν. Πολύ καλύτερη απόκριση και ταχύτητα σε όσα παιχνίδια κι αν δοκιμάσαμε.

Θα το αγοράζαμε; ΝΑΙ! Για τα λεφτά του είναι ένα εξαιρετικό πληκτρολόγιο. Μαζεμένο, γρήγορο, όμορφο και παραμετροποιήσιμο.

Αγόρασε το Alfawise V3 LED Backlit Gaming Mechanical Keyboard – BLACK

https://youtu.be/KWLn77ZADio

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.