Τέλος εποχής για το Playstation Vita

Ήρθε η ώρα να πούμε το μεγάλο αντίο στο Playstation Vita (όσοι θυμάστε ότι υπάρχει), αφού τα δύο τελευταία μοντέλα που βρίσκονται σε κυκλοφορία σταματάνε την παραγωγή, αρχής γενομένης από την Ιαπωνία. Το μεγάλο αντίο ωστόσο δεν το λέμε μόνο στο PS Vita, αλλά και στο φορητό gaming για την Sony, αφού η εταιρία δεν έχει κανένα πλάνο να αναπτύξει διάδοχο.

Ως εκ τούτου, η πορεία της Sony στο handheld gaming ολοκληρώνεται περίπου 15 χρόνια μετά την κυκλοφορία του PSP, με το Playstation Vita να μην καταφέρνει να τραβήξει κόσμο από το 3DS της Nintendo που σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο φορητό gaming τα τελευταία χρόνια.

Το Playstation Vita κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2011 με μεγάλες προσδοκίες από την Sony, αλλά πολύ σύντομα η εταιρία το άφησε στην μοίρα του, αφού την τελευταία πενταετία δεν γινόταν ούτε αναφορά σε αυτό σε συνεντεύξεις τύπου και παρουσιάσεις. PS Vita θα μας λείψεις, μπορεί και όχι.

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.