Kingdom Hearts III | Review

Δεκατέσσερα χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε σε canon μορφή με το ιδιόμορφο παιχνίδι που λέγεται Kingdom Hearts. Το κράμα των Disney και Square Enix μας είχε δώσει το μακρινό 2002 αυτή την εκδοχή των Final Fantasy σε κόσμους από τις αγαπημένες μας, και τότε και τώρα, ταινίες κινουμένων σχεδίων και animation. Τώρα, στο Kingdom Hearts III, το έπος έρχεσαι σε μια τελεία.

Η βασική ιστορία ακολουθεί, ως συνήθως, τους Sora, Donald Duck και Goofy καθώς πλανιούνται σε διάφορους θεματικούς κόσμους και επαναφέρουν την τάξη όπου οι Heartless και το Organisation XIII, υπό τις οδηγίες του Xehanort έχουν καταλύσει. Ο Sora ανακαλύπτει πως έχει χάσει τις δυνάμεις του, ως αποτέλεσμα της μάχης με τον Xehanort, και προσπαθεί να τις ξαναβρεί. Σε αυτές συγκαταλέγεται και το “Power of Waking”. Κομματάκι χρήσιμη δύναμη, μιας και το σώμα του Sora περιέχει τις καρδιές των Roxas, Ventus, και Xion. Το γενικότερο πλάνο είναι να σταματήσουμε τον Xehanort από το να ξεκινήσει το δεύτερο Keyblade War.

Γενικά η ιστορία είναι άρρηκτα δεμένη με όλη τη μυθολογία της σειράς. Αυτό όμως δεν καθιστά τον τίτλο απαγορευτικό για νέους παίκτες. Σε αυτό συμβάλει το γεγονός πως υπάρχει μια σειρά από μικρά βίντεο, που κάνουν περίληψη στα γεγονότα των προηγούμενων τίτλων. Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι.

Ο τίτλος, για τους νέους, είναι ένα role playing game ιαπωνικής κοπής με μερικά action στοιχεία. Έχουμε δηλαδή leveling, το οποίο γίνεται αυτόματα. Έχουμε επιλογή gear και οπλισμού/ξορκιών, αλλά όχι επιλογές σε διαλόγους και αλλαγές στην ιστορία ανάλογα με τις κινήσεις μας. Ένας τίτλος ευθεία, με καλή διάρκεια, ανάλαφρο διασκεδαστικό gameplay και τόνους ιστορία να δεις και να ακούσεις. Όπως είπαμε κάθε πίστα/κόσμος δανείζεται το θέμα του από κάποια ταινία της Disney. Έτσι αρχικά πάμε από τον Όλυμπο με σύμμαχο τον Ηρακλή για να αντιμετωπίσουμε τους Τιτάνες του -θεούλη- Άδη, μετά συναντάμε τα τζιμάνια του Big Hero Six, μετά Toy Story κ.ο.κ

Το gameplay πλαισιώνεται από διάφορα άλλα πραγματάκια, όπως αερομαχίες στο διάστημα ενώ μετακινούμαστε από κόσμο σε κόσμο ή minigames στο smartphone του Sora..! Πράγματα αχρείαστα, κενά και φτιαγμένα μόνο και μόνο για να έχουμε να λέμε πως βάλαμε features.

Τεχνικά ο τίτλος είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα. Τα περιβάλλοντα είναι όπως πρέπει και τα ξέρουμε από τις αγαπημένες μας ταινίες. Το ίδιο και οι ήρωες των. Σχεδόν. Δεχόμαστε οι φωνές να μην είναι ίδιες, μα όταν τα μοντέλα του cast έχουν θεματάκια… Τρανό παράδειγμα, ο Ηρακλής. Η μια κίνησή του στη μάχη έχει ξεκάθαρα frame drop στο animation. Κρίμα. Ο ήχος έχει πλάκα, με τις σωστές επίσημες μουσικές και όλα. Κανένα θέμα.

Κλείνοντας, το Kingdom Hearts 3 είναι ένας τίτλος αρκετά ιδιαίτερος. Χτυπάει στο συναίσθημα και τη νοσταλγία μας, και έτσι κερδίζει τους πόντους που χάνει από το αναμασημένο gameplay του. Σίγουρα αξίζει να του δουν οι παλιοί fans και οι νέοι πιτσιρικάδες, μιας και δεν υφίσταται άλλος τίτλος με τόσες απανωτές εμφανίσεις όλων των cool ηρώων της Disney.

Kingdom Hearts III

8.2

Βαθμός

8.2/10

Θετικά

  • Επική ιστορία
  • Πανέμορφοι κόσμοι

Αρνητικά

  • Αναμασημένο gameplay
  • Ανούσιες προσθήκες
  • Μικροπροβλήματα στα γραφικά

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.