DroneX Pro | Review

Αν δεν ζείτε κάτω από κάποια πέτρα τον τελευταίο χρόνο, σίγουρα το μάτι σας έχει πέσει πάνω στο DroneX και το μεγάλο αδερφάκι του, το DroneX Pro που κυκλοφόρησε πριν απο λίγους μήνες. Αποτελεί ένα ιδιαίτερο drone, με χαρακτηριστικά που δεν τα συναντάς εύκολα σε άλλα μοντέλα αντίστοιχης τιμής. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε μερικά στο Gearbest που μπορεί να φαίνονται σε χαρακτηριστικά πάνω κάτω στα ίδια, αλλά μιας και δεν τα έχω δοκιμάσει δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Το DroneX Pro το απέκτησα κατά τύχη, πριν από περίπου δύο μήνες όταν ήθελα να πάω διακοπές και έψαχνα κάποιο ψιψιψόνι να απαθανατίσω τις στιγμές γιατί έχουμε και ένα Instagram να χτίσουμε. Το συγκεκριμένο Drone κοστίζει 200€, αλλά συνήθως βρίσκεται σε έκπτωση, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσετε να το πάρετε στα 100€ μαζί με τα μεταφορικά. Το πακέτο στάλθηκε από Γερμανία στην πόρτα μου μέσα σε μία εβδομάδα με DHL. Καθόλου άσχημα, ειδικά αν έχεις συνηθίσει να περιμένεις μήνα (και παραπάνω σε περιόδους εορτών) για τα δέματα του Gearbest να ξεκολλήσουν από το τελωνείο.

Περνώντας στα του Drone, μετά από περίπου δύο μήνες, είναι η ώρα να εκφέρω άποψη. Ultra-Wide HD κάμερα για videos; Τσεκ. Μικρό μέγεθος ώστε να μην πιάνει χώρο σε αποσκευές; Τσεκ. LED φλας για το βράδυ; Τσεκ. WiFi για εύκολη μεταφορά δεδομένων; Τσεκ. Ενσωματωμένο χειριστήριο; Τσεκ. Σύνδεση με το Smartphone για να το χειριστείς μέσω αυτού; Τσεκ

Το Drone X Pro από ποιότητα κατασκευής είναι καλό, αλλά όσο καλό μπορεί να είναι ένα drone με τόσα χαρακτηριστικά και σε αυτή την τιμή. Η κατασκευή ειναι στιβαρή, αλλά αν μείνει από μπαταρία σε ύψος σίγουρα θα πρέπει να το μαζέψεις με το φαράσι.

Σε γενικές γραμμές, το Drone X με άφησε ικανοποιημένο. Ειδικά για έναν χρήστη που δεν έχει πολλές απαιτήσεις και δεν σκοπεύει να γυρίσει επαγγλεματικά 4K video από drone, αποτελεί ίσως την καλύτερη πρόταση στην αγορά.

Το Drone X βρίσκεται σε έκπτωση και μπορείτε να το αγοράσετε από την επίσημη σελίδα του, εδώ.

Λευτέρης Μάλλιος

Avid LoL gamer, καμμένος του Dark Souls και εθισμένος στο streaming παιχνιδιών στο Twitch