Trials Rising |Review

Η σχέση μου με τα παιχνίδια Trials είναι πάνω κάτω σαν την μεξικάνικη κουζίνα. Την έχω τιμήσεις 2-3 φορές στο παρελθόν, την απόλαυσα και συνέχισα τη ζωή μου. Έτσι και με την σειρά Trials, όπου η πρώτη μου επαφή ήταν όταν είχε δώσει δωρεάν ένα τίτλο το Xbox Live πριν καμια δεκαετία στο πλαίσιο του Xbox Live Arcade για το Xbox 360. Fast Forward λίγα χρόνια μετά, Trials Rising για Xbox One στην πόρτα μου.

Το gameplay του παιχνιδιού παραμένει το ίδιο με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Αναλαμβάνετε το χειρισμό μιας μηχανής σε δισδιάστατο περιβάλλον και πρέπει να τρέξετε μέσα σε off-road πίστες με ποικίλα εμπόδια και παγίδες και εν τέλει να φτάσετε στον τερματισμό με μοναδικό σας αντίπαλο τον χρόνο. Χωρίς να αποτελώ τον ειδικό στα του Trials, και σίγουρα με την σειρά να έχει προωδεύσει αρκετά από την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με παιχνίδι της, το Rising με κέρδισε παραπάνω εξαιτίας της ευφάνταστης παλέτας χρωμάτων που εισάγει, το πιο ψαχμένο level design αλλά και τα πανέμορφα σκηνικά που πλαισιώνουν τον κατα τ’ άλλα δισδιάστατο κόσμο. Οι διαδρομές πλέον απλώνονται σε όλη την γη, από τα καζίνο του Las Vegas, μέχρι την παγωμένη Ρωσία και από το σινικό τείχος μέχρι το ρομαντικό πύργο του Άιφελ.

Βασική συνταγή των παιχνιδιών της σειράς, είναι η μεγάλη πρόκληση που προσφέρουν. Ενώ το παιχνίδι μας εισάγει ομαλά στους μηχανισμούς ώστε να δεχθούμε το βάπτισμα του πυρός, σύντομα η δυσκολία αυξάνεται κατακόρυφα, με την μηχανή μας και τον αναβάτη μας να φτάνουν συχνά πυκνά σε μία RIP φάση με πολλές φορές αρκετούς βίαιους θανάτους και τραγελαφικές καταστάσεις. Το πρόβλημα είναι πως αυτή είναι η γοητεία του παιχνιδιού, οπότε δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στο να το διασκεδάσετε, αλλά μάλλον θα αποτελέσουν την αφορμή να το κάνετε. Πίστα χωρίς θάνατο δύσκολα θα βρεθεί, ειδικά όταν περάσετε τις εισαγωγικές.

Το campaign περιλαμβάνει γύρω στις 70 πίστες, ενώ στο παιχνίδι υπάρχει και multiplayer, είτε online, είτε τοπικά, ενώ δίνεται και η δυνατότητα να δοκιμάσετε πίστες φτιαγμένες από άλλους παίκτες αλλά και να φτιάξετε δικές σας. Το κερασάκι στην τούρτα εδώ είναι ότι τα leaderboards και οι user-generated πίστες είναι cross-platform! Το replay value του τίτλου είναι σχετικά καλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλές φορές θα βρείτε τον εαυτό σας να ξαναπαίζει πίστες του campaign προκειμένου να βελτιώσει τον χρόνο του! Συνεχίζοντας με το περιεχόμενο του τίτλου, το Trials Rising περιλαμβάνει και co-op όπου δύο παίκτες θα βρεθούν ταυτόχρονα επάνω σε μία μοτοσυκλέτα, με τον καθένα να έχει τον… μισό έλεγχο σε ισσοροπία και ταχύτητα. Ο τίτλος αυτός αναμένεται να τελειώσει φιλίες.

Κλείνοντας, οπτικοακουστικά το Trials Rising είναι σε καλό επίπεδο. Πανέμορφα γραφικά και σταθερό framerate, αλλά και εξαιρετική μουσική υπόκρουση υπό τους ήχους των Motorhead. Το multiplayer δεν αντιμετωπίζει θέματα, αλλά σημειώνουμε πως η έκδοση του Switch διαβάζουμε ότι έχει μερικά προβληματάκια με τις custom πίστες που έχουν φτιαχτεί σε άλλες κονσόλες, οπότε keep it in mind που λέμε στο χωριό. Το Trials Rising είναι διασκεδαστικό παιχνίδι. Αν σας άρεσαν τα προηγούμενα, το Rising θα σας ικανοποιήσει στο 100%, αφού αποτελεί έναν πλήρη τίτλο με πολύ περιεχόμενο και άφθονο γέλιο για να περάσετε μερικές ώρες με την παρέα σας.

Ευχαριστούμε την CD Media για την παραχώρηση του τίτλου. Το review αφορά την έκδοση του Xbox One X.

Trials Rising

24.99
8.5

Βαθμός

8.5/10

Θετικά

  • Ευφάνταστο level design
  • Πανέμορφα γραφικά
  • Soundtrack
  • Co-op & Multiplayer
  • Μεγάλο replay value

Αρνητικά

  • Δεν είναι για όλους
  • Προβλήματα στο Switch

Νίκος Μπούγας

Γεια σας! Ονομάζομαι Νίκος Μπούγας, γνωστός εδώ μέσα σαν Scof. Είμαι ο εμπνευστής και δημιουργός του XGamers και γενικά αυτός που βάζει την τάξη στα ρεμάλια που θέλουν να αποκαλούνται συντάκτες.. Στον ελεύθερό μου χρόνο πίνω τζιν τονικ.