Από αύριο η δυνατότητα να αλλάξετε το PSN ID σας

Κάτι που ήταν εφικτό εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία στο Xbox Live και αποτελούσε συνεχές αίτημα των φίλων του Playstation, γίνεται πραγματικότητα στο Playstation Network. Από σήμερα στο αμερικάνικο PSN, και από αύριο στο ευρωπαϊκό. Η αλλαγή θα είναι εφικτή μέσα από την κονσόλα στην περιοχή της διαχείρισης του λογαριασμού, ενώ η Sony αναφέρει πως τα περισσότερα και πιο δημοφιλή παιχνίδια δεν θα αντιμετωπίσουν θέμα.

Σημειώνουμε πως η αλλαγή δεν είναι εφικτή από Playstation 3 ή PS Vita, οπότε οι χρήστες θα πρέπει να την κάνουν μέσα από τον browser του υπολογιστή τους. Επίσης, δίπλα στο νέο ID σας, για 30 ημέρες θα φαίνεται και το παλιό, προκειμένου να σας αντιληφθούν οι φίλοι σας και να το συνηθίσουν. Η πρώτη αλλαγή του ονόματος είναι δωρεάν, όπως και η επιστροφή στο αρχικό σας username. Ωστόσο, οι επόμενες αλλαγές κοστολογούνται 9.99€ για του μη κατόχους PS Plus, και 4.99€ για τους συνδρομητές της υπηρεσίας.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες στο blog του Playstation, εδώ. Η Sony ωστόσο προειδοποιεί για ασυμβατότητες σε μερικά παιχνίδια.

Λευτέρης Μάλλιος

Avid LoL gamer, καμμένος του Dark Souls και εθισμένος στο streaming παιχνιδιών στο Twitch