Outward | Review

Ομολογώ πως συνειδητά καθυστέρησα το review του Outward. Τις πρώτες μέρες ο τίτλος είχε σοβαρά προβλήματα στη μάχη, το χάρτη και τις συζητήσεις με τους npcs. ΌΜΩΣ όλα αυτά ξεπεράστηκαν, και ήρθε η ώρα.

Το Outward είναι ένα rpg παλαιάς κοπής. Για σκληρούς παίκτες, θα λέγαμε. Παίρνουμε το ρόλο ενός απλού θνητού, και μέσα από μια καλοστημένη αλληλουχία αποστολών γίνεται ήρωας. Το βασικό στοιχείο του τίτλου δεν είναι άλλο από τον κόσμο του. Ένας ανοιχτός χάρτης, προσβάσιμος από όλους, αφιλόξενος, εχθρικός και μονίμων επικίνδυνος μας περιμένει στο Outward. Για τους πιο παλιούς, σκεφτείτε έναν τίτλο σαν το Morrowind, στο λίγο πιο δύσκολο. Δεν έχουμε χαριτωμένα βελάκια και σημαδάκια στο χάρτη, δεν έχουμε gps, δεν έχουμε ελπίδα. Αν θυμόμαστε τις οδηγίες του npc έχει καλώς. Αλλιώς καλή τύχη, μιας και μια λάθος στροφή μας φέρνει σε περιοχές πολλά κυβικά πάνω του ήρωα μας.

Ενδιαφέρον προκαλεί η μάχη, και εν γένει ο θάνατος. Αν έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιον εχθρό πολύ δυνατότερο τότε ένα μόνο χτύπημα αρκεί. Ο χαρακτήρας βγαίνει εκτός, και ξυπνάει μακριά από το σημείο θανάτου χωρίς το backpack του. Αυτό σημαδεύεται στο χάρτη και μπορούμε σαφώς να το ανακτήσουμε. Εδώ να σημειωθεί πως δεν υπάρχει skill tree και attributes, ούτε καν κανονικό leveling. Ο χαρακτήρας μας δυναμώνει μέσω skills που μαθαίνει από τους διάφορους trainers και μέσω του εξοπλισμού που αποκτά. Σαν φυσική παρουσία παραμένει λίγο πολύ ο ίδιος. Πεινάει, διψάει, κρυώνει και ζεσταίνεται σαν κανονικός άνθρωπος. Χρειάζεται ύπνο, ο ύπνος χρειάζεται κάποιον να φυλά σκοπιά, τα όπλα χρειάζονται φροντίδα… γενικά ο τίτλος θέλει δουλειά από μεριάς παίκτη. Δεν είναι παίξε-γέλασε.

Το καλό εδώ είναι η παρουσία multiplayer, είτε online είτε σε split screen (για όποιον…θυμάται τι είναι αυτό!). Οπότε οι περιπέτειές μας θα έχουν βοήθεια.

Τεχνικά ο τίτλος είναι ένα κράμα μετριότητας. Όχι, πως βασίζεται εκεί για να δείξει αυτά που θέλει, βέβαια. Τα γραφικά είναι τουλάχιστον “περασμένης γενιάς”, όπως και ο ήχος. Το ελλειπες voice acting των διαλόγων φαίνεται πολύ παράξενο εν έτει 2019. Γενικά μιλάμε για ένα παιχνίδι που δεν είναι ξεκάθαρο αν ήθελε να φαίνεται παλιό ή οι δημιουργοί δεν μπόρεσαν κάτι καλύτερο. Βέβαια το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα συνάδει με το παλαιικό στυλ του gameplay και δίνει μια αίσθηση νοσταλγίας που σίγουρα έχει λείψει από πολλούς μας.

Εν καταλείδι, το Outward είναι ένας τίτλος αρκετά απαιτητικός, νοσταλγικός και πολύ ανταποδοτικός προς τον παίκτη. Δείτε το αν αντέχετε μια καλή πρόκληση.

Outward

7.7

Βαθμός

7.7/10

Θετικά

  • Σκληροτράχηλο gameplay
  • Ωραία εξέλιξη χαρακτήρα
  • Νοσταλγία επιπέδου 9000

Αρνητικά

  • Ξεπερασμένα γραφικά
  • Η έλλειψη μοντέρνων μηχανισμών θα ξενίσει τους μικρότερους σε ηλικία παίκτες

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.