WWE 2K20 | Review

Ήρθε πάλι αυτή η μαγική στιγμή του χρόνου που κλήθηκα να αναβιώσω τις αναμνήσεις μου και να φάω τα νεύρα μου με τσόπστικς. Κυρίες και κύριοι! Το WWE 2K20!

Να πούμε πως σαν γέροντας, πια, μεγάλωσα με Raw και Smackdown κάθε Τρίτη και Τετάρτη βράδυ στο TV Magic, Raw 2 στο Xbox και Here Comes The Pain στο PlayStation 2. Είχα υπερατού με τους μαχητές (ναι, είπαμε είμαι μπάρμπας) και ο αγαπημένος μου ήταν ο Έντι Γκερέρο (RIP mano).

Στο WWE 2K20… όλα αυτά τα πέταξαν από το παράθυρο, όπως στο γνωστό meme.

WWE 2K20 faces

Αρχικά έχουμε το story mode/carreer/my pro/whatevs. Εκεί καλούμεθα να φτιάξουμε έναν αρσενικό και ένα θηλυκό μαχητή. Και οι δύο μαζί είναι οι πρωταγωνιστές σε μια ακολουθία από τρομακτικά κακούς διαλόγους σε κακογραμμένα cutscenes και στημένες μάχες. Τέλος πάντων το κομμάτι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον έτσι κι αλλιώς.

Τεχνικά, ο τίτλος δεν είναι καλός όμως. Τα γραφικά έχουν τριακόσιεσεβδομηνταδώδεκα μεγαδισχιλιάδεςεκατομμύρια glitches που δεν αφήνουν το μάτι να χαρεί ούτε για λίγα δευτερόλεπτα. Και είναι και κακοφτιαγμένα. Περούκες πετάνε στον αέρα πριν εφαρμόσουν στο κεφάλι του μαχητή. Σχοινιά κάνουν παράξενες γωνίες και φτάνουν από τη μία άκρη του ρινγκ στην άλλη. Χαρακτήρες χάνονται από κινηματογραφικά πλάνα ή ακόμα και από την κανονική ροή του ματς. Παράξενα ριπλέι χωρίς νόημα πετάγονται σε άσχετες στιγμές διακόπτοντας τη δράση. Το character creation είναι ίσως το χειρότερο που έχουμε δει και κρασάρει σχεδόν μόνιμα. Επίσης, ακόμα πιο βασικό, τα μοντέλα είναι απαράδεκτα κακής ποιότητας και πολύ μα πολύ ανακριβή. Μιλάμε για μια εποχή που το αντίστοιχο NBA 2K20 είναι ίσως και πιο αληθοφανές από το κανονικό μπάσκετ. Στο WWE 2K20 είναι σα να πήραμε τον τίτλο του PS2 και τον κάναμε downgrade. Θολά σκηνικά και μοντέλα χαρακτήρων, κακό animation, μαχητές που μοιάζουν σαν τα φτηνότερα ξαδέρφια τους από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Γενικά ένα χάος. Ορισμένοι αθλητές δεν έχουν καν το σωστό χτένισμα. Και ο ήχος είναι στα ίδια επίπεδα, άστα να πάνε.

Αλλά όλα αυτά είναι δευτερεύοντα. Το παιχνίδι στόχο έχει να πουλήσει διασκέδαση και γέλιο στην παρέα.

Γιατί ας μη γελιόμαστε, είναι παιχνίδι που παίζεις διπλό, τριπλό, εξαπλό. Τo gameplay, όμως, δεν είναι διασκεδαστικό. Είναι μια αγγαρεία. Τα αλλεπάλληλα QTEs που εισήχθησαν στη μάχη μόνο καλό δεν κάνουν. Ένα qte στο pin, ένα για να κατεβάσεις τη βαλίτσα στο Money in the Bank, ένα για να βγάλεις άμυνα, ένα για να σπάσεις το grab, ένα για να πετάξεις το cd στα σκουπίδια. Τρόμος. Και αφού χάνεται ο ρυθμός από αυτά, και δεν απενεργοποιούνται, έχουμε το δεύτερο και σοβαρότερο πλήγμα. Οι νταγλαράδες δεν ανταποκρίνονται στις εντολές. Πολλές φορές απλά σταματούσαμε τη μάχη και προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι με ατάκες του στυλ “σταμάτα λίγο, πρέπει να βρω πως στήνω τη σκάλα” ή “μη με χτυπήσεις, πάτησα να κατέβω από το ρινγκ αλλά ανέβηκε στη γωνία, και πήδηξε, και τώρα είναι τέζα”. Γιατί παίζει κι αυτό. Αν φας καλή σφαλιάρα ο χαρακτήρας σταματά να αντιδρά για αρκετά δευτερόλεπτα χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε δυνατότητα αντίδρασης. Απλά απενεργοποιείται για λίγο. Τι νόημα έχει αυτό δεν ξέρω, μη με ρωτάτε.

Για να μη μακρηγορούμε, καταλάβαμε όλοι που πάει αυτό το κείμενο. Αλλά θα πούμε άλλο ένα μαγικό που έκανε η ομάδα ανάπτυξης σε αυτό το ταξίδι της προς την ανεργία. Κλείδωσε πίσω από ένα υπέροχο paywall όλους τους κλασσικούς, καλούς και αναγνωρίσιμους εικονικούς μαχητές. The Rock; Πλήρωνε. Steve Austin; Λεφτά. Hulk Hogan; Money baby. The Undertaker; $$$. Όλους. Οπότε ξεμένουμε με τα δεύτερα να προσπαθούμε να βγάλουμε λίγη χαρά από την επένδυση που λέγεται WWE 2K20.

Για να το λήξουμε πριν παρανοήσω, το WWE 2K20 δεν είναι ένα καλό παιχνίδι. Είναι πρόχειρο, προβληματικό, επίπονο και δύστροπο. Στην παρούσα φάση του απευθύνεται μόνο στους πιο hardcore fans του wrestling. Εμείς θα το ξαναδούμε μετά από 10-15gb patches. Ως τότε θα ξεθάψουμε το Xbox και θα παίξουμε Raw 2.

WWE 2K20

3.5

Βαθμός

3.5/10

Θετικά

  • Licenced
  • Το μόνο WWE game

Αρνητικά

  • Glitches
  • Paywalls
  • Gameplay

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.