Xiaomi Mi Smart Band 4 σ’αγαπώ

Πριν περίπου τρεις βδομάδες έπεσε στα χέρια μου (αγόρασα από περιέργεια) το smart band της Xiaomi, και από τότε το ερωτεύτηκα. Και το έχω φορτίσει 2 φορές.

Οι έξυπνες-χαζές συσκευές έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Τις μισώ. Και λίγο τις αγαπώ όμως. Μεγάλωσα μέσα σε μια επίλεκτη σέκτα, αυτών που φανταζόμασταν το μέλλον γεμάτο τεχνολογία που ξέρει τα πάντα και μας βοηθάει σε όλα. Για κάτι λιγότερο από 30 έουρος, λοιπόν, αυτό είναι αρκετά προσβάσιμο πλέον.

Το Xiaomi Mi Smart Band 4 είναι ένα έξυπνο βραχιόλι. Σκεφτείτε ένα smart watch αλλά πιο απλό. Λέει την ώρα, τον καιρό, έχει ειδοποιήσεις και ξυπνητήρια κτλ αλλά επίσης μετράει βήματα, καρδιακούς παλμούς, θερμίδες, ποσότητα και ποιότητα ύπνου και γυμναστικής. Και μπορείς να του βάλεις και πρόσοψη pip-boy.

Right off the bat, που λένε στο χωριό μου, η συσκευή είναι κομψότατη και μίνιμαλ. Ένα πλήκτρο, κι αυτό αφής έχει όλο κι όλο. Η οθόνη ειναι κάτι λιγότερο από μια ίντσα και OLED, αλλά χωράει όλες τις πληροφορίες που θέλουμε. Ο βασικός τρόπος επικοινωνίας του γκατζετακίου αυτού είναι η δόνηση. Για αυτό το φοράμε λίγο ψηλότερα από τον καρπό, και όχι όπως το συμβατικό ρολόι, όπως επίσης και για να μετράει σωστότερα παλμούς.

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ένα άλλο σημαντικό σημείο. Η έξυπνη τεχνολογία είναι θεόχαζη. Οπότε τις πρώτες μέρες θέλει εκπαίδευση. Οπότε η Xiaomi έχει ένα ειδικό μενού στο απλικέισιο το οποίο λέγεται behavior tagging και ουσιαστικά μέσω αυτού λέμε στο band με τι δραστηριότητα καταπιανόμεθα και αυτό μαθαίνει για να μετράει καλύτερα.

Όπως είπαμε και στην αρχή, η μπαταρία είναι κτήνος. Με συνεχή χρήση και τη φωτεινότητα πάνω από τη μέση, φορτίζω μια φορά στις δέκα μέρες. Σε αυτό συμβάλει η συνδεσιμότητα με Bluetooth 5.0. Για τον ίδιο λόγο η ζεύξη αντέχει για αρκετά μέτρα μέσα και έξω από κτήρια. Και ακόμα κι όταν το σήμα χάνεται, επανασυνδέεται αυτόματα μόλις βρεθεί σε ακτίνα. Αλλά το καλύτερο feature είναι άλλο. Έχει find device, που κάνει το κινητό να σφυράει. Τέλος τα “που το άφησα, πάρε με λίγο να το βρω”.

Και είναι και αδιάβροχο.

ΥΓ. Έχει και friendlist. Τώρα γιατί να θέλω να ξέρω πόσα βήματα έκανε ο Φώντας και πόση ώρα κοιμήθηκε…θα σας γελάσω. Ό,τι πιο άχρηστο μετά τον Πίου το μαύρο πιστόλι.

 

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.