Terminator: Resistance | Review

Κάπου στην Πασαντίνα, ο Jacob Rivers μένει ο τελευταίος εν ζωή της διμοιρίας του. Οι Terminators του SkyNet είναι παντού. Μια μικρή ομάδα αντιστασιακών έρχεται στο δρόμο του και αποφασίζει να τους βοηθήσει και να βοηθηθεί. Αυτό είναι το στόρι. Τουλάχιστον διαδραματίζεται μέσα σε ένα σύμπαν που ξέρουμε και αγαπάμε.

Ο τίτλος είναι ένας first person shooter με ψύγματα rpg. Έχουμε επιλογές διαλόγων – που όμως δε φέρνουν άλλα αποτελέσματα. Crafting, skill points, side quests. Αλλά όλα στην πλέον απλή τους μορφή. Πρόκειται για ένα άκρως γραμμικό και απλό παιχνίδι. Bare bones που λένε στο χωριό.

Συνήθως οι αποστολές είναι της μορφής “πήγαινε από το Α στο Β και στην πορεία τσέκαρε λίγο και το Γ μπας και”. Κατά τη διάρκεια είτε τρέχουμε με τα γκάνια είτε προσπαθούμε με stealth να προσπεράσουμε από τα ρομπότ του SkyNet. Παρ’ όλα αυτά, στην κανονική δυσκολία δεν είδαμε τρομερή δυσκολία στο να τα κάνουμε βίδες. Το stealthy είναι λίγο πιο challenging. Και το lockpicking είναι αντιγραφή του Skyrim. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ούτε στην ιστορία ούτε στο ψιλοάδειο gameplay.

Το πρόβλημα είναι στο εικαστικό κομμάτι. Ο τίτλος παρουσιάζει το γνωστό σκηνικό αποκάλυψης, με φωτιές, σκοτεινό ουρανό, καπνούς και κατεστραμμένα κτήρια κτλ κτλ. Ενώ όμως έχουμε πλειάδα παιχνιδιών που όλα αυτά τα κάνει ενδιαφέροντα, το Terminator: Resistance τα κάνει όλα μουντά και βαρετά. Οι περισσότερες περιοχές και κτήρια μοιάζουν πολύ μεταξύ τους σε βαθμό που νομίζεις πως κάνεις κύκλους. Σε αυτό δε βοηθάει καθόλου και ο κλειστός χάρτης με τις σχεδόν ευθείες αποστάσεις.

Τεχνικά ο τίτλος δεν είναι κακός. Φαίνεται να λειτουργεί όπως πρέπει χωρίς να συναρπάζει. Τα γραφικά είναι εμφανώς κατώτερης ποιότητας από κάτι που θα περιμέναμε για τέλη 2019, και ο ήχος όσο πιο generic γίνεται.

Δυστυχώς πολλά περισσότερα δε μπορούμε να γράψουμε. Το Terminator: Resistance δεν είναι κακό σαν παιχνίδι. Είναι βαρετό. Δίνει την αίσθηση παλιότερης κοπής design όπου όλα τα first person shooters ήταν παρόμοια, και αυτό το χαντακώνει. Συστήνεται σε όσους έχουν τρέλα με το σύμπαν των Terminator και αυτούς που ψάχνουν κάτι να σκοτώσουν ώρες με πιστολίδι και απλό σενάριο δράσης.

Terminator: Resistance

5.2

Βαθμός

5.2/10

Θετικά

  • Είναι Canon

Αρνητικά

  • Τελείως generic gameplay
  • Αδιάφορη ιστορία

Πάνος Αλεξόπουλος

Παίζω, γράφω, κριτικάρω και σχεδιάζω παιχνίδια. H συλλογή μου μια μέρα δε θα χωράει σε μουσείο.